(FOTO) Zaradi nepridipravov se božična vas v Dupleku predčasno poslavlja

Gr.G.
27.12.2022 17:39

Večina je v božični vasi uživala, piše župan Dupleka Mitja Horvat, a nekaj zdolgočasenih in nevzgojenih posameznikov je uničilo praznično okrasitev, dodaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če se bodo otroci sami javili, bodo poravnali škodo za okraske, sicer se bodo posnetek in fotografije predale policiji, piše dupleški župan Mitja Horvat.
Mitja Horvat

Božična vas v Dupleku se predčasno poslavlja, je na družbenem omrežju Facebook zapisal tamkajšnji župan Mitja Horvat. Večina je v njej uživala, piše, žal pa je nekaj zdolgočasenih in nevzgojenih posameznikov uničilo praznično okrasitev. "Žalosti me dejstvo, da se zaposleni na občini, številni drugi ljudje in tudi otroci trudijo, da bi ponudili čim lepšo doživetje, na drugi strani pa se najdejo posamezniki, ki jim ni mar za tujo lastnino in uničujejo vse, kar jim pride pod roke. Namesto, da bi otroci uživali v drsališču, ki ga lahko brezplačno koristijo, raje podirajo rekvizite in mečejo ter lomijo božične okraske," pojasnjuje Horvat.

Na objavljenih fotografijah je videti razdejanje, ki so ga povzročili nepridipravi. "Identiteta vandalov se ugotavlja, ime enega že vemo. Če se bodo otroci sami javili, bodo poravnali škodo za okraske, sicer se bodo posnetek in fotografije predale policiji," k temu, da sami prevzamejo odgovornost za svoja dejanja, mladostnike nagovarja župan Dupleka in se v isti sapi zahvaljuje vsem občanom, ki so kakorkoli pomagali pri končnem izgledu njihove božične pravljice. "Hvala tistim, ki ste v njej uživali in morda bodo do drugega leta tudi naši vandalčki in njihovi starši spoznali, da se da drugače," je zaključil. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta