(FOTO) Zdravstveni dom Maribor: Kako se izognete vrstam za cepljenje proti covidu-19

Barbara Bradač
09.11.2021 16:56

Od tega tedna cepljenje proti covidu-19 poteka tudi v prostorih Zdravstvene postaje Tabor,

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zdravstveni dom Maribor v Jezdarski ulici opravlja tako cepljenje kot hitro testiranje na covid-19. Foto: Igor NAPAST

Igor Napast

V Mariboru se lahko proti covidu-19 cepite v UKC (med tednom od 8. ure do 14.45, v soboto in nedeljo pa med 8. in 16. uro), Zdravstveni dom Maribor pa je s ponedeljkom lokacijo cepljenja iz Ulice talcev 5 preselil v Jezdarsko ulico, v prostore, kjer je do nedavnega obratovala Zdravstvena postaja Tabor. Tam poteka tudi hitro testiranje.

Maribor Cepljenje na Jezdarski 10 proti covid - Avtor Igor Napast (foto: Igor Napast)

Igor Napast

"Že od preteklega tedna je povečan interes za cepljenje proti covidu-19 in zato smo preselili cepljenje v Jezdarsko ulico, kjer smo izkoristili prazne prostore in jih polovico namenili cepljenju, polovico pa testiranju. Prednost teh prostorov je, da ni mešanja s pacienti, ki prihajajo v zdravstveni dom iz drugih razlogov," je pojasnil pomočnik direktorja Aleksander Jus. Boljša je tudi dostopnost, saj cepljenje izvajajo v pritličju in ne v petem nadstropju kot v Ulici talcev. Tja so cepljenje prestavili, ko je Univerza v Mariboru za izvajanje svojih dejavnosti ponovno začela uporabljati UŠC Leona Štuklja. Jus dodaja, da v Jezdarski lažje upoštevajo zaščitne ukrepe, sama stavba ima tudi tri izhode.

Aleksander Jus: "Posebej imamo termin za naročene in termin za nenaročene."
Foto: Andrej PETELINŠEK

Andrej Petelinšek

Ker se v Zdravstvenem domu Maribor želijo izogniti čakalnim vrstam, zainteresirane vabijo, da se na cepljenje naročijo preko spletnega portala Zvem ali pokličejo na 02 22 86 200, po vzpostavitvi telefonske zveze pa je treba pritisniti številko 1. O datumu in uri cepljenja vas bodo nato obvestili preko SMS-sporočila. Cepljenje naročenih pacientov poteka ob ponedeljkih in četrtkih od 8. do 12. ure, ob torkih, sredah, petkih od 15. do 19. ure, ob sobotah od 14. do 19. ure. Opažajo, da se v zadnjih dneh povečuje število naročenih. Iz zdravstvenega doma še opozarjajo, da termini za naročene niso namenjeni nenaročenim pacientom. Cepljenje nenaročenih pacientov je mogoče ob ponedeljkih in četrtkih od 14. do 19. ure, ob torkih, sredah, petkih in sobotah pa od 8. do 13. ure. Pacienti imajo možnost izbire med cepivoma Pfizer/BioNTech in AstraZeneca. Cepljenje s cepivom Moderna je na voljo samo ob torkih in petkih.

Maribor Cepljenje na Jezdarski 10 proti covid - Avtor Igor Napast (foto: Igor Napast)

Igor Napast

Pretekli teden so cepili 2428 oseb, največ, kar 1791, s tretjim odmerkom. Na novi lokaciji v ponedeljek pa 409 oseb. Vrsta se sicer nabere pred vhodom, tako je bilo tudi včeraj, a kot je povedala udeleženka cepljenja zjutraj, "gre kar hitro". Jus pojasnjuje: "Nekateri se ne držijo terminov, nekateri pridejo nekoliko prej, nekateri pa ne upoštevajo navodil in pridejo nenaročeni v terminu za naročene. In potem nastane vrsta." Poudarja pa, da nikogar ne zavrnejo. Želijo si, da bi v prihodnosti imeli sodoben cepilni center na stalni lokaciji z dostopnostjo in možnostjo parkiranja.

Že od konca oktobra na novi lokaciji v Jezdarski ulici poteka tudi testiranje s hitrimi antigenskimi testi na covid-19. Testirajo od ponedeljka do četrtka od 7.30 do 10. ure in od 10.45 do 19. ure, ob petkih od 7.30 do 10. ure in od 10.45 do 18. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 8. do 12. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta