Gibanje Svoboda bi Mariboru namenilo več sredstev, ker "je prav, da Slovenija začne vračati Mariboru," pravi podpredsednica

Igor Selan Igor Selan
06.04.2022 18:15

Ob današnjem obisku Maribora se je podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič zavzela za decentralizacijo in manjšanje razlik med vzhodom in zahodom države.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Gibanju Svoboda si želijo Slovenijo spet narediti prijazno, spoštljivo in lepo.
Andrej Petelinsek

V Mariboru se je danes mudila podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič. Obiskala je podjetje Filo, univerzo, Narodni dom in se srečala z gostinci. Pri tem je napovedala predvsem decentralizacijo države in manjšanje razlik med vzhodom in zahodom države: "Maribor je krasen in si zasluži, da bi ga vsi bolje spoznali. Presenetilo me je, kako so razporejena sredstva po slovenskih regijah. Ugotavljam, da je vzhodna regija dosti siromašnejša, zato si bom na tem področju osebno prizadevala, da bo Štajerski oziroma vzhodni Sloveniji dodeljenih več sredstev na vseh področjih, tako na področju kmetijstva kot na področju gospodarstva, izobraževanja in tudi kulture. Maribor je Sloveniji dal veliko in prav je, da Slovenija začne Mariboru vračati." V ta namen je napovedala tesnejše sodelovanje z univerzo, ki da je že pripravila "nekatere rešitve".

Kot je še povedala Klakočar Zupančičeva, je to dolgoročni plan, saj je Gibanje Svoboda svoj program zastavilo do leta 2030. Ob tem je Mariborčane in Štajerce pozvala, naj se 24. aprila množično udeležijo volitev. "V Gibanju Svoboda smo se zbrali ljudje, ki prej nismo bili aktivni v politiki. To je pomembno. Smo namreč ljudje brez nahrbtnikov, smo entuziasti, idealisti in želim si, da bi takšni ostali. Želimo si, da bi ta država bila svobodna, da bi ljudje bili spoštovani, da bi dobro živeli, da bi bilo poskrbljeno za našo prihodnost, da bi mlade družine ostajale tukaj, da bi stari in mladi živeli v medsebojnem sožitju in da bi vsak lahko rekel, da je v Sloveniji prijetno živeti. Marsikdo od nas je bil prizadet, ko se je epidemija covida izkoristila za marsikaj, zato si iskreno želimo, da naredimo Slovenijo spet prijazno, spoštljivo, lepo. Smo pozitivni in verjamem, da s takšnim pristopom lahko veliko dosežemo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta