Glavni trg v Mariboru bodo v soboto zavzeli godalci. Obeta se disko šov

Barbara Bradač Barbara Bradač
07.09.2022 02:00

Glasbeno predstavo Godalni otoki – ritmi sobivanja je zasnoval vrhunski vsestranski godalec, glasbeni raziskovalec in oče godalkanja Bojan Cvetrežnik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Cvetrežnik bo godel s štiridesetimi slovenskimi godalci. Tam bodo še ​JAMirko, Nejc Škofic na klaviaturah, Filip Vadnu s kitaro, Damaris Potočnik z vokalom.
Bojan Stepančič

Lani so zatresli mariborski Glavni trg bobnarji, to soboto, 10. septembra, ob 20. uri bodo trg zavzeli godalci. "Ves Glavni trg je bil en sam velik oder, vse mesto pa je utripalo v ritmu glasbe. A tokrat ne bo le oder, temveč bodo na njem nastali – otoki. Nanje se bo povzpelo štirideset slovenskih godalcev vseh generacij in nas povabili na razburljivo popotovanje skozi večdimenzionalno glasbeno pokrajino, ki jo bodo ustvarjali zvoki godal, pa tudi disko glasbe iz sedemdesetih in osemdesetih," vabijo v Narodnem domu Maribor. Glasbeno predstavo Godalni otoki – ritmi sobivanja je zasnoval vrhunski vsestranski godalec, glasbeni raziskovalec in oče godalkanja Bojan Cvetrežnik. "Disko glasba sedemdesetih in osemdesetih je že sama po sebi vsebovala veliko violinskih sekcij, zato smo se odločili, da violine poudarimo tam, kjer, poleg klasične glasbe, že tradicionalno blestijo – v disko glasbi. Strukturo smo si zamislili kot otoke – odre. Sedem otokov v obliki evropskega tonskega sistema (do re mi fa so la ti) bo namenjenih violinam, na centralnem otoku pa bomo didžej, kitara, klaviature in jaz," napoveduje Cvetrežnik. Če je morebiti komu ob 20. uri prepozno, bo ob 11. uri javna vaja, kjer boste lahko prisluhnili glasbenim utrinkom z nastopa. Dogodek je del sklopa Lent po Lentu in prvi dogodek Festivala Maribor 2022. (mbk)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta