Gradnja zdravstvenih postaj Tezno in Tabor čez dobro leto

Igor Selan
17.12.2020 19:00
Župan Saša Arsenovič vztraja pri začetku postopka prodaje Farmadenta in optimistično napoveduje začetek gradnje dveh zdravstvenih postaj.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Na tradicionalnem srečanju z novinarji pred sejo mestnega sveta, te zaradi epidemije koronavirusa potekajo v virtualnem okolju, je mestna uprava predstavila tudi proračuna za leti 2021 in 2022. Kot je povedala vodja urada za finance Mateja Cekić, sta oba proračuna zastavljena izredno ambiciozno, razvojno in investicijsko naravnano: "Postavljata nas pred velike izzive. Proračun 2021 je planiran v višini 166,12 milijona evrov, od tega 135,7 milijona evrov prihodki, 10,2 milijona kapitalski deleži, zadolževanje v višini 15,4 milijona evrov in ostanek sredstev na računu 4,8 milijona evrov."

Duhove buri predvsem pričakovani kapitalski delež, gre namreč za prodajo Farmadenta, ki ji številne svetniške skupine nasprotujejo. A župan Saša Arsenovič vztraja, da je postopek preverbe vrednosti Farmadenta na trgu treba začeti: "Še nikoli nisem rekel, da bom prodal Farmadent. Osebno si želim, da bi naredili takšen poslovni načrt, da nam kaj takega ne bi padlo niti na pamet. So pa na trgu spremenjene okoliščine in te je treba kot dober gospodar upoštevati. Dobili smo dva izkaza interesa s strani potencialnih kupcev, s strani mestnega sveta in župana bi bilo neresno, če bi se delali, da tega nismo videli."

Med projekti, ki jih številni pogrešajo v prihodnjih dveh proračunih, pa sta nedvomno zdravstveni postaji Tezno in Tabor. Arsenovič glede obeh ostaja optimističen: "Zaenkrat imamo zelo obetavne informacije, če bo šlo vse, kot mora, bomo oba zdravstvena domova začeli graditi v letu 2022. Arhitekturni natečaj za Tabor je bil zaključen že pred časom, trenutno smo v fazi pogajanj s potencialnimi projektanti. Nekaj več zadržkov je na Teznu, spremeniti je namreč treba OPPN, je pa tudi tam arhitekturni natečaj zaključen. Podatki še niso javni, smo pa na obeh točkah dobili bistveno bolj ambiciozne projekte, ki bodo dolgo stali v prostoru, zato sem vesel, da smo šli po nekoliko daljši poti, a zato bolj učinkoviti, in upam, da tudi finančno bolj vzdržni. Pri ZD Tezno še vedno stavimo tudi na sodelovanje države, ker mislim, da je epidemija pokazala, kako zares pomembne so te vstopne točke."

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta