Iz Slovenske Bistrice bo na Pohorje vozil brezplačni avtobus

na
15.07.2022 17:00

Vsako soboto in nedeljo dvakrat na dan na relaciji med Slovensko Bistrico in RTC Jakec Trije kralji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od Treh kraljev do Črnega jezera je lahka pohodniška pot, dolga 2,7 kilometra (približno 40 minut).
Aleš Fevžer

Občina Slovenska Bistrica tudi v letošnji poletni turistični sezoni organizira brezplačni avtobus, ki bo povezoval Slovensko Bistrico in Pohorje. Namenjen bo domačinom in obiskovalcem. Na ta način želijo spodbuditi aktivno in zdravo preživljanje prostega časa v naravi in omogočiti dostopnost do nekaterih najbolj obiskanih točk na Pohorju, hkrati pa promovirati alternativne oblike naravi prijazne mobilnosti, kot so hoja, kolesarjenje, javni prevozi, sporoča Razvojno-informacijski center Slovenska Bistrica.

Brezplačni avtobus bo s svojo prvo vožnjo pričel jutri in bo vozil dvakrat dnevno, vsako soboto in nedeljo, na relaciji med Slovensko Bistrico in RTC Jakec Trije kralji. Vstopne postaje bodo na železniški postaji v Slovenski Bistrici (ob 8.10), glavni avtobusni postaji (ob 8.20 in 13. uri), pri Hotelu Leonardo (8.25 in 13.05), zdravstvenem domu (8.30 in 13.10) in na Tinju (8.45 in 13.25). Odhod s Treh kraljev v dolino bo ob 12. in 18. uri. Število mest v avtobusu je omejeno na 50. Rezervacijo prostora za prevoz kolesa je treba sporočiti 24 ur pred odhodom na telefonsko številko 031 647 444.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta