Kje bodo nove polnilnice za električna vozila

Igor Selan Igor Selan
07.11.2019 16:23

Družba Energija Plus je v Borovi vasi odprla svoje prvo visokozmogljivo polnilno središče za električna vozila. Polnjenje je mogoče plačevati tudi z mobilno aplikacijo Easy Park.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novo polnilno središče NaPolni plus družbe Energija Plus so odprli direktor Bojan Horvat, župan Saša Arsenovič in predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič.T
Igor Napast

Družba Energija Plus, hčerinsko podjetje Elektra Maribor, je danes v Veselovi ulici 10 v Borovi vasi odprla prvo polnilno središče za električna vozila NaPolni plus, kjer sta uporabnikom na voljo dve sodobni polnilnici s tremi polnilnimi postajami za električna vozila, tako za avtomobile kot za električne kolesa in skiroje. Hitrejša omogoča polnjenje z močjo 50 kilovatov in zmogljivejši električni avtomobil z baterijo okrog 50 kilovatnih ur napolni v približno eni uri, kar omogoča doseg okrog 300 kilometrov. Počasnejši medtem omogočata polnjenje z močjo 22 kilovatov, polnjenje pa traja okrog dve uri. Kot je povedal direktor Energije Plus Bojan Horvat, polnitev stane 20 centov na minuto, polnjenje tako uporabnika stane dobrih 10 evrov: "Pri tem je zanimiv tudi pristop k plačevanju. Stranka bo namreč polnitev lahko plačala kar s pomočjo mobilne aplikacije Easy Park, ki je v Mariboru že precej uveljavljena in se uporablja tudi za plačilo parkiranja v belih conah in na občinskih plačljivih parkiriščih."

Šest polnilnic letos postavila tudi občina

Energija Plus je ob tem predstavila tudi polnilno postajo za domačo uporabo, ki jo je mogoče vgraditi pred hišo ali v garažo pa tudi na službena parkirišča. "Individualnim uporabnikom ponujamo polnilne postaje moči od 3,7 do 22 kilovatov, so pa za zdaj najbolj primerne postaje z močjo do sedem kilovatov, ker je to običajna priključna moč v individualnih hišah. Bi pa poudaril, da gre v tem primeru za pametne naprave, ki prilagajo moč trenutni porabi v celotni inštalaciji," je še povedal Horvat.
Energija Plus je tudi tik pred nakupom devetih polnilnih postaj, ki jih je doslej uporabljal Elektro Maribor, na razpisu mariborske občine pa je pridobila tudi pravico do postavitve še šestih polnilnih postaj, ki jih bo postavila na južni strani Ljudskega vrta, na koncu Tyrševe, pri Hotelu Piramida, na parkirišču pod Hotelom City in dve na desnem bregu Drave, na parkirišču pri Pohorski vzpenjači in na Teznem v bližini Mercatorja. Dodatnih osem postaj bodo postavili drugi na razpisu izbrani ponudniki. "Šest polnilnih postaj je v belih conah letos postavila tudi občina sama. S tem sledimo trajnostnemu razvoju, ki prinaša pozitivne učinke tako za ljudi kot za okolje," je povedal župan Saša Arsenovič.

E-mobilnost izziv tudi za elektrodistributerje

Ker naj bi prihodnje leto bilo za e-mobilnost prelomno, na trgu bo namreč dovolj ponudbe v vseh razredih in za sprejemljivo ceno, ta naj bi padla pod 15 tisoč evrov z državno subvencijo, na trg pa bodo prišli tudi avtomobili z dosegom do 500 kilometrov, elektrifikacija prometa predstavlja izziv tudi za elektrodistributerje. "Prav od kakovosti elektrodistribucijskih omrežij je odvisno, koliko električnih vozil, toplotnih črpalk in drugih naprav bo mogoče nanje sploh priključevati. Zato si za razvoj prizadevamo sistematično. Naš razvojni načrt predvideva za 305 milijonov evrov investicij v omrežje v prihodnjih desetih letih, da bomo lahko potrebe naših uporabnikov, tako gospodarstva kot prebivalstva, na ustrezen način zadovoljevali," je povedal predsednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta