Kopalci zadovoljni s ponudbo in cenami, le voda v otroškem bazenu je premrzla

Damijan Toplak Damijan Toplak
22.06.2024 15:15

S petkom se je na Mariborskem otoku začela letošnja kopalna sezona. Prvi dan so imeli že več kot 500 kopalcev, spremenljivo vreme pa je krivo za slabši sobotni obisk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako so z igranjem odbojke v vodi preizkušali bazen na Mariborskem otoku. 
Tako so z igranjem odbojke v vodi preizkušali bazen na Mariborskem otoku. 
Sašo Bizjak

"Prvič sva na kopališču Mariborski otok in všeč nama je, ker ni preveč ljudi, prav tako je kopališče super urejeno," sta v en glas zatrjevala Živa iz Ljubljane in Tadej iz Maribora. Štiričlanska družina s Ptuja se je prav tako prvič kopala na Mariborskem otoku, mama Nuša je povedala, da se ji kopališče zdi lepo urejeno in da voda ni preveč mrzla, oče Damjan pa je izpostavil ugodno ceno, saj so za štiričlansko družino za celodnevno kopanje odšteli zgolj 20 evrov, na Ptuju pa bi za to plačali vsaj 50 evrov, so pa tam bazeni z ogrevano vodo. Pohvalil je tudi prijazno osebje in pa raznoliko in cenovno dostopno kulinarično ponudbo. Andreja iz Maribora je bila na kopališču Mariborski otok že velikokrat, saj to območje s psom obiskuje tudi zunaj kopalne sezone kot sprehajalka, pozimi pa se veliko kopa v pokritem bazenu v Rušah. Ponudba na Mariborskem otoku se ji zdi v redu, cene pa dostopne, je pa opazila, da je voda v otroškem bazenu premrzla, pogreša tudi kakšen prostor, kjer bi lahko lastniki imeli svoje pse, medtem ko je pohvalila zelo lepo urejeno okolico kopališča.

Spremenljivo vreme je na Mariborski otok v soboto privabilo le nekaj deset kopalcev.
Sašo Bizjak

Gostinec Simon je predstavil kulinarično ponudbo, ki je na voljo med kopanjem na Mariborskem otoku. Od pijač lahko poleg kave, piva in brezalkoholnih pijač naročite različne alkoholne pijače, tudi koktejle, pa domačo limonado in domač ledeni čaj, manjkata niti ledena kava in sladoled. Ob že klasični ponudbi krompirčka, hotdogov, hamburgerjev so od jedi na meniju še solate, nuggetsi, tortilje in pa dunajski zrezki. Za krompirček boste odšteli 4 evre, za pivo 3,90 evra, za hamburger recimo šest evrov. Cene so, tako pravi ponudnik hrane in pijače, nekje med tistimi v mariborskih lokalih in tistimi, ki veljajo za prireditve.

Na Mariborskem otoku se lahko preizkusite tudi v odbojki na mivki. 
Sašo Bizjak

Že v petek so našteli nekaj več kot 500 kopalcev, v soboto pa ob spremenljivem oblačnem vremenu nekaj manj, podobno je bilo tudi včeraj. Kopališče Mariborski otok upravlja podjetje Šport Maribor, ki ima med drugim v upravljanju še zaprto kopališče Pristan, športno in ledno dvorano Tabor, nogometni stadion Ljudski vrt, atletski stadion Poljane in hipodrom v Kamnici. Kopališče s temperaturo vode 23 do 24 stopinj Celzija bo vsak dan odprto med 9. in 20. uro, in to vse do začetka septembra, v primeru lepega vremena pa bo sezona morebiti podaljšana.

Ena od atrakcij kopališča Mariborski otok ostaja vodni tobogan. 
Sašo Bizjak

Za lepo ureditev kopališča je poskrbela že lani obnovljena ploščad okrog bazenov, ob kopanju pa ponujajo še različne druge športne aktivnosti, kot so odbojka na mivki, namizni tenis, badminton in mali nogomet na travi. Predvsem za otroke bodo ponudili pester spremljevalni program z različnimi družabnimi igrami, igralnimi avtomati in ročnim nogometom, ob bazenu bo vsak dan med 11. in 18. uro na voljo vožnja po toboganu, v bazenu pa igra med dvema ognjema, tudi vodna aerobika. Otroci bodo imeli na voljo tudi ustvarjalni prostor in možnost gledanja risank na TV-zaslonih, starejši pa gledanje prenosa športnih dogodkov. Ali bodo konec avgusta ponudili kino na prostem, pa še ni dokončno odločeno.

Lani so na Mariborskem otoku našteli blizu 30 tisoč kopalcev, letos računajo, da bo ta številka presežena. Ponosni so, da so že lani obiskovalci kupili 350 otroških kart, ki so jih nato podarili Zvezi prijateljev mladine Maribor, ta pa jih je namenila socialno ogroženim otrokom, da so se lahko na Mariborskem otoku zastonj kopali. Upajo, da bo letos prodanih še več teh otroških kart, ki jih bo mogoče porabiti na kopališču, v vrednosti šestih evrov, vključujoč z izposojo drsalk pa tudi v ledni dvorani Tabor.

Pri Javnem holdingu Maribor poudarjajo, da manjši incident ni ogrožal drugih prisotnih na kopališču. 
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta