Kopališče Pristan: Srednji bazen bo odprt šele decembra

Igor Selan Igor Selan
16.09.2019 17:32

Nova preložitev otvoritve srednjega bazena, ki je v Pristanu zaprt od januarja 2014. Slabo vodena investicija še naprej povzroča probleme, nadaljuje se tudi izpad prihodkov Športnih objektov Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za finančne težave Športnih objektov je kriva tudi dolgotrajna obnova srednjega bazena v Pristanu. Zaradi zaprtega bazena zavod beleži 90 tisoč evrov izpada prihodkov letno.
Igor Napast
Samo Peter Medved: "Govora o podražitvah ni bilo."
Igor Napast
Težave pri prenovi srednjega bazena v Pristanu se nadaljujejo, kdaj bo bazen sprejel prve kopalce zaenkrat še ni znano
Igor Napast

Saga z (ne)otvoritvijo srednjega bazena v Kopališču Pristan se nadaljuje. Čeprav je bilo sprva napovedano, da bo bazen, ki je zaprt že od januarja 2014, odprt decembra 2018, nato letos marca, potem 1. septembra, in nazadnje, da bo v njem mogoče plavati od konca septembra, bo srednji bazen prve kopalce po najnovejših informacijah sprejel šele sredi decembra. Je pa od ponedeljka, 9. septembra, mogoče plavati vsaj v olimpijskem in malem bazenu.

Za občino 10. december skrajni datum

In kakšni so razlogi za novo preložitev otvoritve srednjega bazena? "Izvajalec bazenske tehnike, družba Darrtech, je imel v času pogodbe otežen dostop do bazena. Z izvedbo nekaterih gradbenih del v kopališču se je namreč zamujalo, zato ni mogel pravočasno začeti del. Ker je imel potem podpisane tudi druge pogodbe, se mu je izvedba zamaknila. Dogovorili smo se, da skušajo delo dokončati čim prej, za občino je skrajni datum, ko morajo biti vsi pogoji za obratovanje in funkcionalnost bazena izpolnjeni, 10. december," je povedal podžupan Samo Peter Medved. Bo pa nova zakasnitev otvoritve bazena imela vsaj en plus - na občini so se namreč odločili, da bodo do decembra dokončno prenovili tudi garderobe in sanitarije.

Igor Napast

Kot da je Pristan brezno brez dna

Težavno dokončanje projekta ne preseneča. Ekipa prejšnjega župana Andreja Fištravca je namreč želela srednji bazen sprva sanirati z okrog 400 tisoč evri, pa čeprav so jih številni strokovnjaki opozarjali, da to nikakor ne bo mogoče. Čeprav je občina nato v proračunu zagotovila še dodatnih 136 tisoč evrov, se je kmalu izkazalo, da tudi to še zdaleč ne bo dovolj.

Samo Peter Medved, podžupan: "Povejte mi, kaj naj zdaj naredimo? Naj zaključimo, kjer smo, in bazen zapremo? Ali naj gremo do konca?"
Igor Napast

Brez dodatnih 21 tisoč evrov prihodkov

Kot smo še izvedeli, je vnovična preložitev otvoritve srednjega bazena nekaj nezadovoljstva povzročila tudi med uporabniki. Predvsem kupci letnih vstopnic so računali, da bodo od septembra vendarle lahko uporabljali tudi srednji bazen. Prav tako preložitev otvoritve niso pozitivno sprejeli niti v Športnih objektih Maribor (ŠOM), kjer se že tako soočajo s težko finančno situacijo. ŠOM namreč zaradi zaprtega srednjega bazena beležijo 80 do 90 tisoč evrov izpada prihodkov letno, v treh mesecih do decembra bodo torej ostali brez dodatnih 21 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta