Lestvica mariborskih županov: Kangler prvi, Arsenovič zadnji

Rok Kajzer Rok Kajzer
15.12.2019 19:08

Javnomnenjska raziskava: Pri vprašanju, kateri mariborski župan je najbolje opravljal svoje delo, so Sašo Arsenoviča prehiteli prav vsi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je bil vpleten v številne korupcijske afere, je Franc Kangler med mariborskimi župani dobil prepričljivo največ glasov.
Andrej Petelinšek

Pravijo, da, kar zadeva politike, ljudje hitro pozabljajo. In to pravilo očitno velja tudi za nekdanjega župana Franca Kanglerja, vpletenega v številne korupcijske afere in ki so ga s položaja odnesli najbolj množični državljanski protesti v novejši politični zgodovini Slovenije. A ker Maribora ne predstavlja samo mestno središče, ki Kanglerju praviloma ni (najbolj) naklonjeno, ampak tudi številni kraji na njegovem obrobju, odgovori na vprašanje, kateri župan iz novejše zgodovine je najbolje opravljal svoje delo, niso nepričakovani.

Leto dni po županskih volitvah je podpora Saši Arsenoviču precej padla, Franc Kangler pa je Mariborčanom ostal v najboljšem spominu.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta