Mariborčani zagnali portal za iskanje varstva za psa

Pia Prebevšek Pia Prebevšek
22.09.2019 02:13

Portal, ki povezuje skrbnike psov s tistimi, ki varstvo potrebujejo, so snovali in preizkušali eno leto. Raziskali so tudi povpraševanje in ponudbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blendor Sefaj, Žiga Fajfar, Simon Sovič in Luka Mlakar s svojimi ljubljenčki
Osebni Arhiv

Od težave do poslovne ideje lahko rečemo o vzpostavi spletne platforme štirih Mariborčanov, preko katere lahko lastniki psov po vsej Sloveniji najdejo varstvo za svoje štirinožce. Tudi Luka Mlakar, Žiga Fajfar, Simon Sovič in Blendor Sefaj so se namreč soočali s težavo, kje najti varstvo za svoje pse med (poletnim) oddihom. "Doslej smo to reševali s pomočjo sorodnikov, prijateljev in pasjih hotelov, vendar je pri tem vedno prihajalo do težav in zapletov," razlagajo. Po pogovoru z drugimi lastniki psov so kmalu ugotovili, da niso edini, ki se soočajo s to težavo, zato so se domislili vzpostaviti to, kar v mnogih tujih državah že poznajo in z veseljem množično uporabljajo.

Dober odziv

Po enem letu ustvarjanja je bila spletna stran pripravljena konec avgusta. In že prvi odzivi so potrdili njihova pričakovanja, da je ta storitev iskana. Novemu portalu doggo.si, ki povezuje ponudnike in povpraševalce po varstvu po vsej Sloveniji, število novih uporabnikov namreč zelo hitro raste. "V prvi fazi smo iskali skrbnike, šele v drugi fazi pasje lastnike, saj je pomembno, da se ne zgodi ravnovesje med - čisto ekonomsko - povpraševanjem in ponudbo. Sedaj smo nekako na prelomu med fazama. Imamo namreč več kot 1000 registriranih uporabnikov, od tega jih je 100 objavilo oglase za skrbnike. Najbolj zanimivo in razveseljujoče pri tem je, da so iz vse Slovenije, ne samo iz Maribora," povedo ponosno. Prav tako se preko platforme že izvajajo prva varstva. Portal ima dve koristi, izpostavljajo. "Omogoča lastnikom psov, da najdejo preverjenega skrbnika za svojega psa, hkrati pa pasjeljubcem ponuja sanjsko delo, ki ga lahko opravljajo ob študiju, delu ali v prostem času."

Profimedia

Raziskava in izkušnje

Pred začetkom so svojo idejo skrbno preverili. Govorili so z več kot 50 lastniki psov ter si zabeležili njihove potrebe in navade. "Na podlagi tega smo potem zasnovali vse skupaj, tako spletno stran kot sam poslovni model, saj nismo želeli doseči točke, ko bi več mesecev razvijali produkt in potem pri lansiranju ugotovili, da zanj ni potrebe." Prednost je bilo njihovo predznanje pri oblikovanju in zagonu projekta, kajti vsi štirje izvirajo iz startup sveta, to pomeni, da že imajo izkušnje, saj so v preteklosti že sodelovali pri raznih projektih. "Vsak soustanovitelj v ekipo doprinese svoje znanje. Luka je oblikovalec, Žiga skrbi za programsko kodo, Blendor skrbi za marketing, Simon pa se posveča poslovnemu vidiku," so še razložili. Pri promociji na družabnih omrežjih pa jim pomaga še Blaž Roth.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta