Mariborska občina: Mercedesa razreda V najeli za 56.167 evrov

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
03.02.2020 16:28

Na mariborski občini novega službenega vozila višjega cenovnega razreda niso kupili, ampak so ga najeli za štiri leta. Kakšna je praksa s službenimi vozili v nekaterih drugih mestnih občinah ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po izteku pogodbe mercedes razreda V ne bo prešel v last občine.
Andrej Petelinšek

Mariborski župan Saša Arsenovič je decembra lani s podjetjem Autocommerce podpisal pogodbo o poslovnem najemu velikoprostorske limuzine, osebnega vozila Mercedes-Benz V 250d 4 Matic avantgarde (dolgi model). Vrednost pogodbe je 56.167 evrov (z DDV), sklenjena je bila za obdobje 48 mesecev, kar pomeni, da Mestna občina Maribor (MOM) za najem vozila plačuje 1170 evrov na mesec. Po izteku pogodbe mercedes razreda V, katerega prodajna cena je okvirno 65.000 evrov, ne bo prešel v last občine. Je pa namenjen službeni uporabi vseh zaposlenih na občini, so poudarili v službi za odnose z javnostmi MOM.

Prodajna cena mercedesa V 250d 4 matic avantgarde (dolgi model) je okvirno 65.000 evrov.
Andrej Petelinšek

Maribor: Na dražbi prodali štiri dotrajana službena vozila

"Poslovni najem vozila je v primerjavi z nakupom novega vozila bolj ugoden in ekonomičen. Pri poslovnem najemu sta zavarovanje in vzdrževanje vozila v domeni lastnika vozila in direktno ne bremenita najemnika vozila," odločitev za poslovni najem pojasnjujejo na mariborski občini, ki ima v lasti sedem službenih vozil, njihova povprečna starost je enajst let. Skupna občinska uprava ima za potrebe medobčinskega redarstva še pet vozil ter štiri vozila za potrebe medobčinske inšpekcije.

Andrej Petelinšek

Ljubljana: Službenih vozil ne kupujejo več

In kakšna je praksa s službenimi vozili v nekaterih drugih mestnih občinah? Iz Ljubljane so nam sporočili, da v zadnjih desetih letih niso kupili nobenega vozila, vse imajo v poslovnem najemu. "Veliko večino službenih vozil Mestne občine Ljubljana poganjata do okolja prijazen stisnjen zemeljski plin (metan) ali elektrika. Za delo mestne uprave je v uporabi (poslovnem najemu) skupno 55 vozil, od tega jih 42 poganja zemeljski plin in štiri električni pogon," so zapisali.

Zoran Janković
Tit Košir

Ptuj: Audi Q5 2.0 TDI v poslovnem najemu

Iz Mestne občine Murska Sobota, kjer županuje Aleksander Jevšek, so sporočili, da imajo pet službenih avtomobilov, najstarejši je volkswagen passat, letnik 1998. Nazadnje so leta 2016 kupili peugeot partner, zanj so plačali 18.253 evrov, uporabljajo ga predvsem redarska služba in drugi zaposleni v občinski upravi.

Aleksander Jevšek
Andrej Petelinšek
Nuška Gajšek
Igor Napast

Celje: Župan Šrot vozi volkswagen tuareg style V6 3.0 TDI

Mestna občina Celje ima trenutno 28 osebnih vozil (dve sta električni), od tega jih šest uporablja režijski obrat, deset pa medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Celje, Braslovče, Laško, Polzela, Štore, Tabor, Vransko in Žalec. Povprečna starost vseh teh osebnih vozil je deset let.

Bojan Šrot
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta