Mariborski župan Arsenovič pričel zbirati podpise za novi mandat

Igor Selan Igor Selan
27.09.2022 12:15

Aktualni mariborski župan se v volilno bitko podaja kot samostojni kandidat; v naslednjem mandatu bi prednost pred gradnjami namenil vsebinam, uvod v mandat pa bo zagotovo zaznamovalo reševanje energetske krize.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Maribora Saša Arsenovič je pričel z zbiranjem podpisov podpore za ponovno kandidaturo za župana in mestni svet.
Sašo Bizjak

Mariborski župan Saša Arsenovič se podaja v boj za osvojitev svojega drugega mandata na čelu občine. Kandidiral bo kot nestrankarski kandidat, za kandidaturo pa zbira podpise občanov, do 20. oktobra mora zbrati vsaj 902. Kandidaturo je uradno najavil pred stavbo občine v spremstvu podžupanov Sama Petra Medveda in Gregorja Reichenberga. "Nikoli nisem bil član nobene stranke, tudi tokrat se na volitve podajam kot samostojni kandidat. Zato pozivam vse, ki so z mojim delom in z delom moje ekipe zadovoljni, da prispevajo podpise za kandidaturo. Gradim torej samo na zaupanju občank in občanov, na volitve pa se podajam z ekipo, ki je v štirih letih postala bistveno močnejša, širša, v mislih nimam le podžupanov, ampak tudi ljudi v javnih podjetjih, kulturnih ustanovah, športnih društvih, turizmu ..., brez delavoljne in kompetentne ekipe rezultatov ne bi mogli dosegati."

Maribor - pred Mestno občino Maribor izjava župana Saše Arsenoviča pred začetkom zbiranja podpisov podpore za ponovno kandidaturo za župana in mestni svet. - Katja Fain - -
Sašo Bizjak

Ob najavi kandidature je Arsenovič spomnil na številne projekte, ki jih je občina izpeljala v zadnjih štirih letih. Na področju kulture je izpostavil gradnjo Centra Rotovž, dokončanje Minoritov in urejanje mestnega jedra, na področju športa dokončan Ljudski vrt, kopališče Pristan in obnovljeno Dvorano Tabor, na področju zdravja pa skorajšnji začetek gradnje ZP Tabor, ki mu bo sledila še gradnja ZP Tezno.

Sašo Bizjak

Prihodnji županski mandat Arsenovič ocenjuje kot zelo zahteven. Bolj kot gradnji se bo po njegovem treba posvečati mehkim projektom: "V preteklem mandatu smo ogromno gradili, zdaj pa se bo treba posvetiti predvsem programom ter kulturi in športu nameniti več denarja za vsebine. Če želimo, da se bo regija razvijala ne samo po dvigu dodane vrednosti, ampak tudi po številu prebivalcev, bomo morali narediti tudi korak k temu, da bomo imeli najboljše šole in vrtce, ker je to odločilno za to, da se družine odločijo ostati v mestu. Verjamem, da bomo tudi ta razvojni manko v naslednjem mandatu popravili. Bo pa, glede na spremenjene okoliščine, prva tema mandata prav gotovo energetika, samozadostnost in diverzifikacija virov, kjer pa se žal ne da nič narediti z danes na jutri. So pa prvi projekti že pripravljeni, govorim o fotovoltaiki, toplotnih črpalkah in lesni biomasi."

Sašo Bizjak

Skupaj z listo Arsenovič, za Maribor, zanjo mora zbrati 857 podpisov, bo aktualni župan kandidiral tudi za stolčke v mestnem svetu. "Idealno bi bilo, če bi osvojili 46 mandatov, kar pa, glede na to, da je svetniških mest le 45, ne bo šlo," se je pošalil. In dodal: "Ta mandat je bil zahteven, mogoče je kdaj manjkala tudi komunikacija. V koaliciji, dokler je bila, je bilo namreč kar dvanajst različnih strank, zato je bilo potrebnega precej usklajevanja, da smo tako številne projekte vendarle uspeli izpeljati. Vsekakor bom stremel k temu, da naredimo močno koalicijo, ki se bo lahko hitro odzivala na vse izzive, ki nas bodo čakali."

Na spletni strani zamaribor.si je Arsenovič objavil tudi imena kandidatov, ki so že potrdili kandidaturo na njegovi listi za mestni svet. Med temi je tudi nekaj znanih imen, kot denimo direktor poslovne enote Vzajemne Maribor Andrej Bauman, nekdanja Fištravčeva podžupanja, v aktualnem mandatu pa samostojna svetnica Melita Petelin, in nekdanja vodja lokalnega odbora stranke Desus, trenutno pa samostojna svetnica Jelka Kolmanič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta