Marprom: Na mariborskih avtobusih znova možno plačevanje z gotovino

MBK
26.05.2021 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je od danes možno plačilo voženj z gotovino na avtobusih, želijo v Marpromu ohraniti poudarek na brezstičnemu plačevanju. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Na mariborskih mestnih avtobusih bo od danes, 26. maja, znova dovoljeno plačevanje voženj z gotovino pri vozniku (2 evra za posamezno vožnjo). "Tovrstno plačevanje smo z namenom omejitve širjenja koronavirusa 23. marca začasno umaknili z avtobusov, zdaj pa bomo to ob izboljšanju epidemiološke slike spet omogočili. Razlog je tudi v tem, da v mesto že prihajajo prvi obiskovalci in turisti, ki nimajo naših avtobusnih kartic," so pojasnili v Marpromu.

Igor Napast

Čeprav bo na voljo tudi plačilo voženj z gotovino na avtobusih, želijo v Marpromu ohraniti poudarek na brezstičnemu plačevanju, zato bodo potnike še naprej spodbujali k uporabi avtobusnih kartic in aplikacije za mobilne telefone Marprom Shop. Preko nove spletne in mobilne aplikacije je bilo od začetka delovanja, 17. decembra lani, do konca aprila letos opravljenih skupno okoli 3500 nakupov različnih avtobusnih vozovnic (enkratnih, kuponskih za deset voženj, mesečnih). Od tega je bila večina nakupov izvedena z mobilno aplikacijo. Število nakupov preko aplikacij je sicer konstantno raslo iz meseca v mesec: v januarju je denimo znašalo 330, v aprilu pa že 1400, so navedli v Marpromu.

Brezplačna mobilna aplikacija Marprom Shop je dostopna v spletnih trgovinah Google Play in App Store, spletna aplikacija pa deluje preko strani www.marprom.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta