Mestna občina Maribor: Preverili bomo provizijo za parkiranje

MBK
09.01.2020 17:43

Mariborska občina se odziva na pripombe občanov, ki so jih zmotile provizije ob negotovinskem plačevanju parkirnin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborska občina se bo s ponudnikom EasyPark skušala dogovoriti o ugodnejših pogojih negotovinskega plačevanja parkirnin.
Andrej Petelinšek

Na Mestni občini Maribor so se odzvali na izraženo nezadovoljstvo uporabnikov parkirišč v beli coni, ki jim je od začetka tega tedna ob plačilu z aplikacijo EasyPark in s sporočilom SMS ob parkirnini zaračunan tudi strošek 15-odstotne provizije. Doslej so provizije za negotovinska plačila parkirnin pokrivali iz občinskega proračuna - v letu 2018 so plačali nekaj manj kot 25 tisoč evrov, lani pa dobrih 32 tisoč evrov.
"Na Mestni občini Maribor smo pripombe uporabnikov slišali in tudi razumemo njihovo nezadovoljstvo. Naša usmeritev je vsekakor, da v Mariboru v čim večji meri preidemo na negotovinsko plačevanje parkirnin, saj so v tem številne prednosti tako za uporabnike kot tudi za občino. Zato se bomo poskušali s ponudnikom EasyPark dogovoriti o ugodnejših pogojih negotovinskega plačevanja parkirnin oziroma bomo preverili še druge ponudbe na tem področju," so sporočili iz občine.
Poudarili so še, da so bili uporabniki o spremembi obveščeni preko različnih kanalov, "izkazalo pa se je, da obvestila niso dosegla vseh uporabnikov in tudi ne dovolj hitro". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta