(MESTNI INŠPEKTOR) Z blatom zalit kolesarski podvoz pod krožiščem v Pesnici

Igor Selan Igor Selan
16.08.2024 03:00

Občina Pesnica je podvoz do ureditve odvodnjavanja zaprla

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarski podvoz pod krožiščem v Pesnici je neprevozen praktično celo leto, uredili naj bi ga še to jesen
Darko Rodež

Na uredništvo Večera se je obrnil bralec, nezadovoljen s stanjem kolesarskega podvoza in podhoda za pešce pod velikim krožiščem v Pesnici. Takole piše: "Pošiljam vam fotografije stanja kolesarske steze pod pesniškim rondojem, ki je praktično neprevozen čez celo leto. V upanju, da se stanje spremeni v doglednem času."

Z vprašanji smo se obrnili na Občino Pesnica, od koder odgovarjajo, da so podhod do ureditve odvodnjavanja zaprli: "Gasilci PGD Pesnica so podvoz v rondoju Pesnica že večkrat očistili, a ga po neurjih padavinska voda zalije ponovno. Občina Pesnica se je zato sestala z direkcijo za infrastrukturo in Skladom kmetijskih zemljišč, ki sta upravljavca zemljišč, na katerih je rondo zgrajen oziroma po katerih je urejeno obstoječe odvodnjavanje. S skladom smo se dogovorili, da bodo zagotovili čiščenje in poglobitev odvodnih kanalov in s tem trajno zagotovili prehodnost oziroma prevoznost podhoda. Dela se bodo začela jeseni."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta