Mladi improvizatorji iz Peker vadili kar prek spleta

Pia Prebevšek Pia Prebevšek
27.06.2020 04:00

Kulturno društvo Pekre-Limbuš poleg dobro znane odrasle skupine vključuje tudi dve mlajši gledališki skupini, ki se ukvarjata z improvizacijskim gledališčem. "Ko se nismo smeli več videvati na našem odru, sem imela kar cmok v grlu. Ne le meni, tudi mojim improvizatorjem te vaje veliko pomenijo. Kot večina ljudi v kulturi sem morala hitro odreagirati in se prilagoditi," vodja skupin, mentorica Mojca Frim, znana mariborska improvizatorka in članica improvizacijske skupine Banda ferdamana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
impro liga mladi skupini KD Limbuš pekre
Arhiv skupine

Skupini nastopata pod imeni Mali pok in Mini pok. Slednji združuje najmlajše člane društva, ki se z improvizacijskim gledališčem ukvarjajo približno eno leto, medtem ko je skupina Mali pok dejavna že od leta 2017 ter povezuje dijake in študente iz Maribora in okolice. Leta 2019 sta skupini skupaj nastopili v Pekrah s KUD Coda, vključujeta pa se tudi v Impro ligo, v okviru katere tudi tekmujeta.

Nove možnosti vaj

Obe skupini vadita ob ponedeljkih v prostorih v kulturnem domu v Pekrah. Med epidemijo koronavirusa pa so se člani obeh skupin znašli in s pridom izkoristili tehnologijo. "Poigravali smo se z novimi možnostmi - če na primer ne igram v prizoru, izklopim kamero; če želim igrati nekoga, ki visi z lestenca, lahko kamero obrnem za 180 stopinj. Če želim igrati prizor v trgovini, si lahko kot ozadje dam trgovino," opisuje.

Tako so vadili s pomočjo sodobnih aplikacij.
Arhiv skupine

Veselijo se novih nastopov

Skupina Mali pok je tudi že izvedla prvi nastop v pokoronskem času. Včeraj so nastopili v okviru Slovenskih dnevov knjige na Grajskem trgu. Konec poletja (predvidoma 28. avgusta) jih čaka tudi nastop na Festivalu Lent. Otroška ekipa Mini pok ima načrtovan nastop septembra, ko bodo pripravili daljšo improvizirano zgodbo Umor, je napisala. Prav tako se bo ponovno prijavila v projekt MIŠ – mala impro šola, kje bo nastopila z drugimi osnovnošolskimi ekipami iz Slovenije v gledaliških disciplinah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta