Napovedana nova podoba Koroške ceste in Glavnega trga odmeva: "Upam, da ne bo takšna polomija, kot je sedaj"

06.08.2019 14:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glavni trg 
Andrej Petelinšek

Novo podobo Koroške ceste in Glavnega trga v Mariboru, po nekoliko preurejenem arhitekturnem načrtu iz leta 2010, ima v glavi ekipa novega mariborskega župana Saša Arsenoviča, to smo razkrili v današnjem Večeru. Končni cilj je postopno zapiranje mestnega jedra za motorizirani promet, z izjemo javnega potniškega prometa, taksijev, dostave in intervencijskih voženj. Odzivi meščanov na družbenih mrežah so spet vroči. Podporni in nepodporni. Zbrali smo jih nekaj z Večerovega facebook zidu.      


Vera Jež Saj še ni toliko časa nazaj, ko so prenovili Koroško cesto. Sedaj pa jo bodo znova, čeprav je v Mariboru veliko dotrajanih cest, za katere pa ni denarja, da bi jih vsaj pokrpali.

Davor Forko Mesto bo še bolj umrlo, ker bo zaprl eno izmed glavnih žil.

Sandra Demirović Kako bo to vse vplivalo ta čas na vse gostince tam? Če začnejo septembra, ko se začne šola bo to groza. Ko so takrat zaprli Koroško za par dni, je bil kaos. Gužve so bile od 6 zjutraj do 19 zvečer na popolnoma vseh stranskih cestah. (Mladinska, Kamniška, še celo na Vinarski...) Zdaj, če ne bo zaprta, še nekako ok, čeprav gužve in zastoji bodo, če pa mislijo popolnoma zapret cesto, pa jaz res ne vem ...

Jožef Šterman V kolikor želite uporabljati Koroško ulico za promet. Zelo enostavno, zgraditi podzemno garažno hišo na Glavnem trgu, uvoz v garažo s stare avtobusne pa poglobiti Koroško ulico in izvoz pri tržnici. Spodaj promet, zgoraj pa promet pešcev in kolesarjev in promenada. Povezati Lent pri Hoferju z garažno hišo. Upam, da ne bo takšna polomija, kot je sedaj.

Darko Potrč Se bomo pa v mesto vozili na podzemni. ha ha ha

Zdenka Pišta Koltaj Vse je lepo, samo vsi nismo v centru doma, rabimo tudi avto, da do mesta pridemo.

Po Lona Odlično. Kdor hoče, naj gre okoli ... Komur ne paše gužva, naj gre na avtobus. Koroška je tako v eno zabasana. Sploh ne razumem, zakaj se ljudje tam vozijo. Ob 14. uri rabiš 45 minut, da prideš od tržnice do Narodnega doma ...

Gorazd Pungračič Zdaj pa se je le začelo dogajat!

Darijan Kerec Pa bomo imeli festival "Koroška". Ker to je nujno potrebno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta