Narodni dom Maribor: Serijo koncertov Lent po Lentu začenja Bijelo dugme

mbk
17.08.2021 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Narodni dom napoveduje ekskluzivni slovenski koncert z Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem in Mladenom Vojičićem - Tifo. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

V okviru Lenta po Lentu Narodni dom napoveduje v avgustu serijo koncertov na Trgu Leona Štuklja. V petek, 20. avgusta, bodo ob 21. uri nastopili rockovski velikani Bijelo dugme. "Nastopili bodo Goran Bregović, Alen Islamović in Mladen Vojičić - Tifa, z njimi pa zagotovo predstavniki treh generacij: tiste, ki je Jugoslavijo gradila, tiste, ki jo je pospremila v zgodovino, in te, ki jo poznamo zgolj iz učbenikov," v Narodnem domu napovedujejo novi koncert za rockovske anale. Vstopnice so po 25 in 30 evrov.

"Selma. Tako ti je, mala moja, kad ljubi Bosanac. Loše vino. Doživjeti stotu. Đurđevdan. Sve će to, mila moja, prekriti ružmarin, snjegovi i šaš. Bitanga i princeza. Saj ni treba naštevati še več, ne?"

V Narodnem domu ob tem še izpostavljajo, da so ob vstopu na prizorišče kot organizator po zakonu dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. "Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR-kodo na papirju ali telefonu, veljajo pa tudi potrdila/dokazila v drugih oblikah, npr. cepilni kartončki, cepilne knjižice, SMS-sporočilo o negativnem hitrem testu," svetujejo v Narodnem domu.

Naslednji večer, v soboto, 21. avgusta, bo brezplačni koncert Soulfingersov ob 30-letnici energičnih mojstrov odrskih nastopov. Naslednji petek, 27. avgusta, bosta za vrhunsko koncertno doživetje poskrbela zvezdnik violončela Luka Šulić in pianist Evgeny Genchev. "Če ste bili med poslušalci njunega rekordno obiskanega nastopa v naši virtualni koncertni dvorani Awwwditorij, boste zagotovo tudi na Trgu Leona Štuklja. Doživeti ju brez ekrana bo namreč brez dvoma še bolj nepozabno, kot je bilo virtualno druženje decembra," napovedujejo v Narodnem domu. Vstopnice so po 30 evrov.

Dubioza Kolektiv
Andrej Petelinšek

V soboto, 28. avgusta, pa pride na Trg Leona Štuklja Dubioza kolektiv, "najzabavnejša, najglasnejša in najbolj odpuljena glasbena happy mašina divjega vzhoda, ki bo po mesecih prisilnega koronskega varčevanja energije zagotovo eksplodirala". Vstopnice po 25 evrov so že tudi na prodaj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta