Nesreča v Štuku: Med študentsko zabavo se je zgrudila

M.D.
05.12.2019 12:07

Na tradicionalni prireditvi Kluba prekmurskih študentov Prekmurska gibanica v Štuku se je ena od udeleženk tekmovanja, kdo bo prej pojedel štiri kose prekmurske gibanice, zgrudila in so jo morali oživljati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tabu, Štuk.
M.d.

V torek zvečer je Klub prekmurskih študentov v Štuku že 23. organiziral prireditev Prekmurska gibanica, na kateri so nastopile skupine Tropik, DJ Nicky in Tabu. Tik po nastopu znane slovenske pop-rock skupine Tabu so organizatorji na odru priredili nagradno igro za novoletno potovanje. Na oder so povabili trojico, ki je tekmovala, kdo bo prej pojedel štiri kose prekmurske gibanice. Tik pred koncem igre je bila ta prekinjena, saj se je ena od udeleženk na odru zgrudila. Kaj točno se je zgodilo, ni povsem jasno, po pripovedovanju nekaterih pa naj bi se med tekmovanjem začela dušiti.
Prisotni na odru in pod njim so dekletu nemudoma priskočili na pomoč, udeleženci dogodka in varnostna služba so dekle odnesli iz dvorane, na prizorišče pa so kmalu prispeli policisti in nujna medicinska pomoč. Reševalci so dekle oživljali več kot pol ure, nakar so jo odpeljali v bolnišnico. Kot smo izvedeli neuradno, naj bi bilo njeno zdravstveno stanje resno.
Mariborski policisti so v sredo potrdili, da so v zvezi z dogodkom pričeli zbirati obvestila. "Zaenkrat ni ugotovljenih znakov kakršnegakoli kaznivega dejanja," je izjavil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. So se pa odzvali v Klubu prekmurskih študentov. "V tem trenutku vam lahko le potrdim, da je na tradicionalni študentski prireditvi Prekmurska gibanica v Mariboru, 3. decembra 2019, prišlo do nesreče med nagradno igro, kjer je ena udeleženka potrebovala nujno medicinsko pomoč. Prvo pomoč smo ji nudili nemudoma na kraju dogodka vse do prihoda reševalne ekipe. Uradnih podatkov iz UKC Maribor nimamo. V Klubu Prekmurskih študentov smo globoko pretreseni in v šoku. Želimo si, da bi se njeno zdravstveno stanje čim prej izboljšalo," so zapisali v klubu, ki ga vodi Grega Donša.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta