Nova spletna stran, nov slogan, nova grafična podoba: Pohorje kot srčna oaza miru ali adrenalinsko doživetje

Barbara Bradač Barbara Bradač
17.12.2021 19:15

Pohorje se na turistični zemljevid sveta postavlja z novo spletno stranjo s celovito ponudbo, novim sloganom in znakom. V prihodnjih dneh bo zaživela tudi skupna smučarska vozovnica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Uroš Rozman in Saša Arsenovič

Igor Napast

Po dveh letih, odkar so župani in županje občin na in ob Pohorju vstopili v Partnerstvo za Pohorje in se zavezali, da bodo združeno ustvarjali skupno destinacijo in Pohorje zarisali na turistični zemljevid sveta, so luč sveta ugledali temelji blagovne znamke, celostna grafična podoba, krovna spletna stran destinacije, turistična karta, turistične informacijske table, zloženka, fotografije in nov video destinacije Pohorje.

Pohorje želi pritegniti in presenetiti

V partnerstvu so danes sprejeli Strategijo razvoja in trženja ponudbe destinacije Pohorje 2021-2027, ki jo je skupaj z ekipo pripravila dr. Tanja Lešnik Štuhec. "Strategija govori, da moramo s ponudbo pritegniti in presenetiti obiskovalca. Destinacija je najbolj privlačen cilj za pobeg od stresnega sveta v oazo miru in z imidžem, ki obljublja in močno izpolnjuje pričakovanja, ki ponuja ali tiho ali zelo aktivno doživljanje, odlično gastronomijo, predvsem pa občutek povezane destinacije."

Partnerji za Pohorje so na tiskovni konferenci v gradu Slovenska Bistrica predstavili strategijo in slogan Pohorje osvobodi misli. 

Igor Napast

Tudi z novo celostno grafično podobo odgovarjajo na vprašanje, kaj Pohorje pomeni in ponuja. "Je pribežališče, je mir in sprostitev, lahko pa je tudi aktivno doživetje z adrenalinskimi športi, kolesarjenjem, pohodništvom. Zaradi te dvojnosti sta znak dve kapljici, modra in zelena. Modra predstavlja zimo in vodo ter vodne vire, zelena orisuje mogočne smrekove pohorske gozdove. Kapljici sta združeni v srce, ker imajo Pohorje in ponosni Pohorci veliko srce. Kapljica se lahko tudi razpoči, razlije ali poveže, tako kot se lahko mi na Pohorju sprostimo in osvobodimo misli," razloži Karmen Razlag iz Regionalne razvojne agencije Podravje - Maribor. Od tod tudi nov slogan Pohorje osvobodi misli.

Sašo Bizjak

Vse informacije na enem mestu

Doslej je bila ponudba Pohorja, ki se razteza na 800 kvadratnih metrih štajerske, koroške in savinjske regije, na spletu razdrobljena, kar spreminja nova spletna stran www.pohorje-slovenija.si, kjer so zbrane vse informacije. "Predstavljamo vse aktivnosti, ki jih je na Pohorju moč početi. Vsebina še ni dokončna in se bo še nadgrajevala," doda Razlagova. Zapisane so informacije, ki še kako prav pridejo obiskovalcu. Pri zimskih aktivnostih so predstavljena recimo vsa smučišča z dolžino prog, žičniškimi napravami, snežnimi razmerami, kamerami v živo, vremensko napovedjo, kontakti upravljavca smučišč ipd.

Na novo označene kolesarske povezave

Na Pohorju so na novo označili sedem krožnih kolesarskih povezav ter Pohorsko kolesarsko transverzalo in Slovensko turno kolesarsko pot v skupni dolžini 240 kilometrov. Pripravljajo tudi idejno zasnovo za povezovalno pot med bike parki in smernice za postavitev enotne urbane opreme na Pohorju. "Prav tako bomo še naprej pomagali pri vzpostavitvi Regijskega parka Pohorje in lesnih centrov," je povedal Uroš Rozman, direktor RRA Podravje - Maribor, ki je koordinator partnerstva. "Po dveh letih hodimo stabilno, si pa želimo bistveno več in sedaj bo lažje iti naprej, da ujamemo razvojni zaostanek," pravi Saša Arsenovič, župan mariborske občine in predsednik partnerstva.

V prihodnjih dneh, predvidoma 23. decembra, bo zaživela tudi skupna smučarska vozovnica s ciljem zarisati Pohorje na turistični zemljevid sveta. "Skupna štiridnevna smučarska vozovnica je namenjena gostom, ki lahko med bivanjem na Pohorju enkrat izkoristijo tudi smučanje na enem izmed petih partnerskih pohorskih smučišč," je predstavila Barbara Soršak, izvršna direktorica Uniturja. V prihodnje bi radi smučišča fizično povezali s progami, enako tudi kolesarske parke in pohodne poti. Zelo je pomembno, da destinacija Pohorje postane del Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma, ki se pripravlja, je poudarila Ilona Stermecki, vršilka dolžnosti direktorja Slovenske turistične organizacije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta