Obnova Ptujske ceste v Miklavžu bo stala 5,5 milijona evrov

Branka Bezjak Branka Bezjak
12.11.2020 02:00

Občina Miklavž na Dravskem polju in ministrstvo za infrastrukturo sklenila dogovor o sofinanciranju projekta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujska cesta bo prenovljena v celotnem naselju Miklavž.
Igor Napast

Predstavniki Občine Miklavž na Dravskem polju in ministrstva za infrastrukturo so podpisali sporazum o sofinanciranju obnove Ptujske ceste, ki je glavna prometnica skozi naselje Miklavž. Obnova bo potekala od začetka kraja pri Bell centru do križišča s cesto proti občini. "Tako je dvoletni trud naše občine le obrodil sadove," je bil dolgo pričakovanega dogovora vesel miklavški župan Egon Repnik. Za obnovo ceste bo poskrbelo ministrstvo, ker gre za regionalno cesto, pripadajočo infrastrukturo, novi kolesarski stezi in pločnika na obeh straneh ceste pa bodo financirali na občini.

Poleg tega bo poseg zajel ureditev novih priključkov na Ptujsko cesto s stranskih ulic, za kar odkupi zemljišč in ureditev služnosti že tečejo. Na novo bodo urejeni avtobusna postajališča in javna razsvetljava, pod zemljo bodo položili komunalne vode. Gre za projekt, vreden dobrih 5,5 milijona evrov, izpostavlja župan Repnik. Od tega bo ministrstvo za infrastrukturo prispevalo 3,9 milijona evrov, delež občine iz proračuna bo slab milijon evrov, poleg tega bodo iz evropskih kohezijskih sredstev izkoristili 615 tisoč evrov. Po pridobitvi vseh dovoljenj sledi izbor izvajalca, nakar sledijo dela v prihodnjem letu in v letu 2022.

Ptujska cesta - od Bell centra proti Mklavžu
Igor Napast

Dogovor o sofinanciranju obnove Ptujske ceste so po besedah Repnika sklenili tudi na podlagi državnega odloka, v katerem je občina Miklavž zaradi onesnaženosti zraka opredeljena kot degradirano območje. Tudi zato država spodbuja trajnostno mobilnost, zmanjševanje motornega prometa oziroma daje prednost večji varnosti pešcev in kolesarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta