Odslej v Mariboru dostavlja hrano tudi Wolt

Gregor Grosman Gregor Grosman
27.05.2020 05:00

V prvih dneh bo mogoče izbirati med 400 jedmi v 20 restavracijah, poleg restavracij bodo uporabniki lahko na dom naročili tudi produkte iz živilskih trgovin in pekarn.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wolt

Če smo doslej po mariborskih ulicah in cestah pogosto videli švigati dostavljavce Ehrane z velikimi rdečimi nahrbtniki, bodo ti že kmalu dobili turkizno konkurenco. V mesto ob Dravi v naslednjih dneh namreč prihaja Wolt, platforma za dostavo hrane, ki z dostavljavci povezuje lačne uporabnike in restavracije. "Že kar nekaj mesecev dobivamo ogromno povpraševanja s strani gostincev in uporabnikov, ki bi radi storitev uporabljali v Mariboru. Zato smo v zadnjem obdobju spletli močne povezave z najboljšimi štajerskimi restavracijami, ki bodo svojo ponudbo predstavile na Woltu," smo izvedeli pri ponudniku, ki je dostavo hrane pričel prav danes. 

Dobre pol ure za dostavo

V prvih dneh bo v Mariboru mogoče izbirati med 400 jedmi v kar 20 restavracijah, poleg restavracij pa bodo uporabniki lahko na dom naročili tudi produkte iz živilskih trgovin in pekarn.​ Redno se bodo trudili v aplikacijo dodajati tudi nove ponudnike. ​Kurirji se lahko pri tem sami odločijo, s katerimi prevoznimi sredstvi bodo hrano pripeljali do končnega uporabnika. "Med najbolj priljubljenimi pa je kolo, sledi mu avtomobil in motorno kolo," so sporočili z Wolta. V Ljubljani z njimi sodeluje več kot 100 dostavljavcev, v Mariboru pa točne številke kurirjev s turkiznimi nahrbtniki, ki jih bomo v prihodnosti srečevali na ulicah, niso razkrili, saj so prijave še odprte, navajajo pa, da bodo začetno ekipo zelo kmalu še dodatno okrepili. Wolt sicer zagotavlja dostavo na dom v 35 minutah od naročila, ta dostavni čas bodo zagotavljali tudi v Mariboru.

Wolt

Poleg hrane - plošče

Borut Markelj
Osebni Arhiv

Manj "umazane" gotovine

Poleg porasta spletnega naročanja hrane so v zadnjih mesecih opazili še en zelo izrazit trend spememb. Spremenila se je navada uporabnikov pri izbiri plačila. Naročila plačana preko spleta so se po podatkih družbe iz 18 odstotkov povzpela na preko 60 odstotkov, gotovina pa je v tem času izredno izgubila na uporabi. "Pri sprejetih ukrepih in smernicah glede povečenega umivanja in razkuževanja rok, so se ljudje izogibali uporabe gotovine, ki je številnih očeh smartana kot “umazana”. Odlično alterantivo pa seveda predstaljajo predplačila na spletu ali plačilo z brezstično kartico," je razkril Markelj.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta