(ODZIV) Župan Arsenovič ni sprejel odstopa podžupana Reichenberga, ki bo opravil osem ur družbeno koristnega dela

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
08.01.2024 13:43

"Zaradi ene napake se nisem pripravljen odpovedati izjemnemu podžupanu," se je na ponujeni odstop podžupana Gregorja Reichenberga odzval župan Saša Arsenovič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski župan Saša Arsenovič je po podžupanu Samu Petru Medvedu, ki je bil na udaru zaradi zahteve po uničenju dokumenta, obranil še podžupana Gregorja Reichenberga.
Andrej Petelinsek

Mariborski župan Saša Arsenovič ni sprejel ponujenega odstopa podžupana Gregorja Reichenberga, ki je 31. decembra vozil avtomobil v opitem stanju. Poročali smo, da so policisti zadnji dan v letu 2023 okrog 2. ure ponoči ustavili avtomobil Reichenberga na Meljski cesti in odredili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad zakonsko dovoljeno mejo 0,24 miligrama. Eden najtesnejših sodelavcev Arsenoviča je napako obžaloval in županu ponudil odstop. A ga Arsenovič ni sprejel.

Gregor Reichenberg in Saša Arsenovič
Andrej Petelinšek

"Ne želim zmanjševati resnosti in teže podžupanovega prekrška, a sem se po tehtnem premisleku odločil, da se zaradi ene napake nisem pripravljen odpovedati izjemnemu podžupanu in odličnemu sodelavcu, ki je s svojim doprinosom v številnih projektih pomembno vplival na razvoj mesta," se je odzval župan in dodal, da je na njegovo odločitev vplivalo tudi dejstvo, da je podžupan vse doslej veljal za odgovornega voznika brez kakršnekoli kazenske točke, da v omenjenem primeru ni bila povzročena nikakršna telesna ali materialna škoda, ter da je sam tudi ponudil opravljanje družbeno odgovornega dela. "Prepričan sem, da napake ne bo ponovil, obenem pa pričakujem, da bo tudi v prihodnje s svojim delom sodeloval pri nadaljnjem razvoju Mestne občine Maribor," je še poudaril Saša Arsenovič. 

Gregor Reichenberg
Andrej Petelinšek

Gregor Reichenberg, ki funkcijo podžupana opravlja nepoklicno, se je danes še enkrat opravičil. "Rad bi se opravičil vsem, ki jih je moje dejanje prizadelo. Odločil sem se, da opravim osem ur družbeno koristnega dela v dnevnem centru Pika," je sporočil. Policisti so podžupanu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog za 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta