Okoli sto otrok in mladostnikov iz Mladinskega doma Maribor je obiskal Božiček: Za mnoge eden od najlepših dni v letu

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
14.12.2022 16:20

Želje so postale resničnost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Božiček je med otroke mladinskega doma prišel kar s kitaro, da je bilo izročanje daril še bolj razigrano. 
Sašo Bizjak

Z iskricami v očeh in polni pričakovanj so otroci in mladostniki Mladinskega doma Maribor v dvorani Mestne četrti Nova vas pričakali Božička, ki je, otovorjen z darili, tudi letos izpolnil njihove želje. Zapisali so jih v pisma, ki so jih nato prevzeli dobri ljudje. V dobrodelni akciji zbiranja božičnih daril za otroke in mladostnike mladinskega doma, ki je nastala na pobudo mariborske podjetnice in nepremičninske posrednice Mojce Žižek Mesarec, ki je tudi sama bivala v omenjenem domu, in njene tedanje vzgojiteljice Bojane Krepek, je pisma razposlalo več kot sto otrok. Prav vsi so svoje darilo tudi dobili.

Pobudnici zbiranja daril v objemu dobrega moža - Mojca Žižek Mesarec (na desni) in njena nekdanja vzgojiteljica Bojana Krepek 
Sanja Verovnik

Veselje ob spoznanju, da se v prazničnem zavoju skriva natančno to, kar so si v pismih zaželeli, je bilo nepopisno. Nekateri so pisali, da bi imeli družabne igre, drugi knjige, spet tretji žoge ali druge športne rekvizite pa material za ustvarjanje, kozmetiko in seveda sladkarije. Da je bil to zanje eden od najlepših dni v letu, so zatrjevali v en glas, ne nazadnje je za dobro razpoloženje s kitaro poskrbel tudi v Božička oblečeni Slavc Kovačič - Spidi, pa tudi, da so bili pridni in upajo, da bo Božiček letos tako radodaren do vseh otrok na tem svetu.

Zadovoljstva nad uspešnostjo akcije pa ni skrivala niti Mojca Žižek Mesarec, ki dobro ve, kaj otroku pomeni, da mu nekdo da upanje. "Meni ga je dala prava vzgojiteljica. Upanje, da bo jutri vse drugače in boljše," se spominja. In upanje je, kot pravi, tudi dobrodelnost ljudi, ki jim kljub kriznim časom ni vseeno za druge.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta