Otroške dlani z dobrimi željami za neznane dedke in babice v Domu Danice Vogrinec Maribor

Barbara Bradač
04.12.2020 16:41
Učenci Osnovne šole Draga Kobala so predali več kot 600 odtisov dlani s posvetili stanovalcem Doma Danice Vogrinec Maribor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ravnatelj OŠ Draga Kobala Aleksander Jeršič je skupaj z učiteljicama predal 630 odtisov dlani s posvetili direktorju Doma Danice Vogrinec Marku Slaviču. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Decembra se običajno šolske učilnice spremenijo v božične ustvarjalnice, po okrašenih šolah potekajo bazarji, navdušujejo praznični koncerti. A čeprav je letos koronavirus zamrznil te aktivnosti, ni ustavil srčnosti in dobre volje. Iz majhne ideje, da bi otroci na podružnici Osnovne šole Draga Kobala napisali nekaj lepih misli in jih razdelili krajanom, je nastala velika akcija, ki jo je z obema rokama pograbila celotna šola. Učenci so odtisnili dlani, nanje napisali pozitivno in optimistično misel. Skupaj so pripravili 630 takšnih voščil, za vsakega stanovalca Doma Danice Vogrinec Maribor na Pobrežju.

Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

"Okoliščine trenutnega časa in dogajanja so nas pripravile k razmišljanju, kaj lahko storimo za sočloveka, ko imamo občutek, da so naše roka zavezane in da nič več ne gre v pravo smer. Tako se je prebudila ideja, da namesto polnih stojnic izdelkov otrok, ki jih običajno ponudimo obiskovalcem bazarja, pripravimo posebno darilo za stanovalce in stanovalke doma, da jim otroci podarijo svoje majhne dlani s posvetili. Skrbno in z ljubeznijo so jih otroci izdelali za naše neznane dedke in babice," je povedal ravnatelj šole Aleksander Jeršič.

K mislim so še dodali še čaj "dr. Kobala", ki ga skrbno poberejo in posušijo z lipe, simbola njihove šole. Kobalsko darilo ob zaključku koledarskega leta, polnega nevsakdanjih izzivov, tradicionalni Miklavžev koncert, pa so prestavili na splet in ga prav tako posvečajo starejšim občanom doma, ki mu bodo lahko prisluhnili v soboto zjutraj. S srčno dobrodelno akcijo se tudi zahvaljujejo vsem strokovnim delavcem doma, ki požrtvovalno skrbijo za čim mirnejši potek vsakdana, polnega izzivov, težkih izkušenj in ganljivih zgodb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta