Pod Pohorjem bo gostinec Gregor Auguštin postavil food truck

Jasmina Cehnar
19.03.2021 04:00
Znani gostinec Gregor Auguštin bo v bližini spodnje postaje pohorske vzpenjače iz tovornjaka ponujal burgerje, zrezke in tudi zdravo hrano
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na že pripravljeni parceli bo kmalu parkiran tovornjak s ponudbo ulične hrane na višjem nivoju. 
Igor Napast

Pod Pohorjem se obeta kulinarična novost, hrana iz tovornjaka. Tako imenovani food truck bo na najeti parceli v bližini spodnje postaje vzpenjače postavil gostinec Gregor Auguštin, ki v Mariboru in tudi širše posluje pod blagovno znamko Leon. "Kar že nekaj let delamo v tujini, smo se sedaj odločili pripeljati v Maribor," pojasni Auguštin, ki se je postavil s prodajo napitkov in prigrizkov na Trgu Leona Štuklja, vmes vodil zdaj že propadlo restavracijo Leon v Slaviji, od leta 2016 pa se skupaj s poslovnim partnerjem Miho Arehom s food truckom udeleževal kulinaričnih festivalov od Švice do Hrvaške.

Kulinarični tovornjaki so v tujini že dolgo velik posel, zadnja leta jih vidimo tudi v Mariboru, food truck, ki bo stal pod Pohorjem, pa bo končan predvidoma konec tega meseca. Če bodo epidemiološke razmere ugodne, bi ga odprli aprila, upa sogovornik. In kaj bo ponujal? Nikakor ne kave in sendvičev kot Leon v centru, pač pa ulično hrano, v prvi vrsti edinstvene burgerje, ki temeljijo na lokalnem izvoru sestavin in lastni pripravi vseh komponent hrane.

"Predstavljamo odmik od klasičnih okusov, gremo v svojo smer in zanimivo bo, kaj si bodo o njej mislili Mariborčani," se veseli gostinec, ki bo sicer prodajal tudi steake in zdrave jedi za pohodnike. Razlaga, da so najbolj znani po svojem "steakwichu", zrezku v sendviču, ki ga je ustvaril na Večerovi kulinarični tržnici Pun pisker. "Radi bi bili eno tako dvorišče s hrano," še pripoveduje kuharski entuziast, ki bo za novi projekt zaposlil tri ali štiri ljudi.

Igor Napast

Auguštin svojo okrepčevalnico v centru vodi ločeno od posla z ulično hrano in keteringom. Kljub epidemiji pa sta oba v relativno dobri formi, pravi. Prva zaradi nadpovprečne zadnje poletne sezone, ki je poskrbela, da povprečje prometa v letu 2020 ni padlo za več kot 30 odstotkov, drugega so rešili prihodki enega od food truckov, ki ga ima zadnje leto stacioniranega na Dunaju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta