Pogrebno podjetje vabi na voden ogled pokopališča Pobrežje

Igor Selan Igor Selan
08.10.2024 11:57

Ogled se bo pričel v sredo, 9. oktobra ob 16. uri, v novi poslovilni dvorani Pobrežje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na pokopališču Pobrežje je med drugimi znanimi osebnostmi iz zgodovine Maribora pokopan tudi general Rudolf Maister
Andrej Petelinsek

Pogrebno podjetje Maribor, kot predsedujoči član Združenja evropsko pomembnih pokopališč (ASCE) in Poti evropskih pokopališč, vabi Mariborčane na voden ogled pokopališča Pobrežje. Ogled se bo pričel v sredo, 9. oktobra ob 16. uri, v novi poslovilni dvorani Pobrežje, kjer bo predstavljenih nekaj znamenitih evropskih pokopališč z njihovimi zgodbami in legendami. Sledil bo ogled pokopališča Pobrežje, kjer boste spoznali pomembne grobnice in tam pokopane osebnosti, obiskovalcem pa bodo predstavili tudi vzorčne, trajnostno dodelane nasade rastlin.

"V letošnjem letu, ko zaznamujemo 70. obletnico Evropske kulturne konvencije in 75. obletnico obstoja Sveta Evrope, se Slovenija pridružuje skupni evropski temi Dediščina kulturnih poti, mreženja in povezav. V središču teme je misel, da nam kulturna dediščina v snovni in nesnovni obliki veliko pove o tem, kako so narodi, skupnosti in države bili in so še povezani s skupnimi vrednotami in praksami ter željo po ohranjanju z njimi povezane snovne in nesnovne kulturne dediščine, ki sestavljajo našo individualno in kolektivno zgodovino in identiteto," v vabilu zapiše Pogrebno podjetje Maribor.

Ob tem velja izpostaviti, da je Pogrebno podjetje na letošnjem izboru najboljših praks kulturnih poti Sveta Evrope prejelo tudi nagrado Best Practice Award za promocijo Kulturne poti evropskih pokopališč. Nagrajenih je bilo šest od skupno 48 evropskih kulturnih poti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta