Poziv k oddaji pripomb k načrtovanim spremembam avtobusnih linij v Mariboru

Igor Selan Igor Selan
15.01.2024 15:16

Pripombe je mogoče oddati preko spleta ali osebno do 12. februarja 2024

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mobilna aplikacija M mobilnost, Marprom, Javni holding Maribor
Mitja Sagaj

Mestna občina Maribor občanke in občane vabi k oddaji pripomb in predlogov na načrtovane spremembe linij  mestnega avtobusnega prometa. Uvedbo teh je napovedala za poletje, z njimi pa želi razviti in izboljšati storitve javnega prevoza ter tako prispevati k razvoju Maribora kot mesta, kjer ljudje za večino poti ne potrebujejo avtomobila, s tem pa tudi učinkoviteje izkoristiti prostor, ki naj bo namenjen ljudem in ne cestnem prometu.

Pripombe in predloge je mogoče oddati do vključno 12. februarja na spletni strani prostor.maribor.si/javne-razgrnitve/gjs-jpp, na spletni strani občine pod zavihkom "Javni razpisi in objave", v prostorih občine (urad za komunalo, promet in prostor) ter na sedežih mestnih četrti in krajevnih skupnosti. Občina bo prejete pripombe in predloge preučila in do njih, skupaj s strokovnim mnenjem načrtovalca, zavzela stališča. Vsa stališča bodo javno objavljena na spletni strani občine.

Ob tem občina 1. februarja o prenovi sistema javnega potniškega prometa pripravlja tudi okroglo mizo. Ta bo ob 16. uri v Vetrinjskem dvoru. Govorci bodo Marjan Lep iz Univerze v Mariboru, Uroš Rozman iz Društva za ceste Maribor, Marjan Holc iz Sveta starejših in Mitja Klemenčič iz MOM. Okroglo mizo bo moderiral Josip Rotar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta