Razrešitev mariborskega podžupana Sama Petra Medveda predlagajo tudi Socialni demokrati

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
04.10.2023 09:12

Zahteva za umik dokumenta iz uradnega spisa in prikrivanje dejstev sta po našem mnenju v nasprotju z načeli transparentne politike, ki jih zagovarjamo, so se odzvali tudi v SD Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ravnanja podžupana Sama Petra Medveda so v popolnem nasprotju z vrednotami Socialnih demokratov, so poudarili v tej stranki.
Igor Napast

Čeprav se niso pridružili skupnemu pozivu petih strank in list mestnega sveta v odprtem pismu županu Saši Arsenoviču, so Socialni demokrati Maribor v posebni izjavi za javnost poudarili podobno: "Zahteva za umik dokumenta iz uradnega spisa in prikrivanje dejstev sta po našem mnenju v nasprotju z načeli transparentne politike, ki jih zagovarjamo. Zato županu Saši Arsenoviču predlagamo, da podžupana dr. Sama Petra Medveda razreši s funkcije."

Včeraj smo poročali o pozivu svetniških skupin LPR, SDS, Lista kolesarjev in pešcev, Levica in Stranka mladih - Zeleni Evrope, ki so župana pozvale k razrešitvi podžupana Medveda in tudi vršilke dolžnosti direktorice mestne uprave Lidije Krebl. Glavni očitek je, da je podžupan Medved v postopku obravnave kršitve pravic zaposlenim na občini zahteval uničenje zanj obremenilnega dokumenta, nato pa o tem še zlagal. Župan Arsenovič se je odzval, da ne vidi nobenega razloga za odstop "zelo unčinkovitega" podžupana Medveda in Lidije Krebl.

SD ima v mestnem svetu dva predstavnika: od leve Alenko Iskro in Boštjana Kluna.
Sašo Bizjak

Zdaj so se oglasili še v SD Maribor, ki so bili v prejšnjem mandatu tesen koalicijski partner Arsenoviča. Predlog županu, naj razreši podžupana, ni nepremišljen, so poudarili. "Temelji na izredni seji, kjer so bili sprejeti sklepi glede tega primera. Menimo, da je nujno, da se zadeva preda ustreznemu preiskovalnemu organu, ki bo po vpogledu v spis in zaslišanju udeleženih odločil o pregonu ter sankcijah." Hkrati pa poudarjajo, da je odgovornost za ukrepanje sedaj na županu, ki mora zagotoviti, da se integriteta lokalne občinske uprave ohranja. "Spoštovati moramo procese in pravno državo, obenem pa se moramo zavzemati za odgovornost in transparentnost v političnem delovanju," so še pozvali v stranki, ki ima v mestnem svetu dva predstavnika. Ob tem velja še omeniti, da je nekdanji direktor mestne uprave Srečko Đurov, ki je bil zelo verjetno razrešen prav za to, ker je po pritožbah uslužbenk v kabinetu župana začel z zbiranjem informacij, član SD.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta