Rekorden obisk na Mariborskem Pohorju, minuli teden našteli kar 17.000 smučarjev

Vida Božičko
21.02.2021 19:29
Smučišča na Mariborskem Pohorju, Kopah in Rogli zadovoljna z izkupičkom prvega tedna počitnic
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minuli teden so na Mariborskem Pohorju našteli 17 tisoč smučarjev. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Ugodne zimske razmere in odprte občinske meje so tokrat slovenskim smučiščem šle na roko. Res tujih smučarjev letos praktično ni, a tudi slovenski smučarji so ostali doma. Na Mariborskem Pohorju so tako zabeležili rekorden obisk. Minuli teden je pri njih smučalo 17.000 smučarjev, kar je več kot lani. "Največ obiskovalcev smo zabeležili ob koncu tedna. V soboto je pri nas smučalo približno 2700 smučarjev," je povedal Miha Rubin iz podjetja Marprom.

Tudi na Kopah so zabeležili dober obisk, a kot je pojasnil Boštjan Paradiž, direktor podjetja Vabo, ki smučišče upravlja, je v prejšnjih sezonah v tem času vseeno smučalo nekoliko več ljudi, predvsem na račun gostov, ki so tam ostali ves teden. "Kljub temu je bil obisk dober. Smučarjev je bilo za okrog 30 odstotkov manj kot lansko leto," je ocenil Paradiž.

Tako na Mariborskem Pohorju kot na Kopah so pri smučarjih kljub ukrepom in omejitvam opazili dobro voljo in zadovoljstvo, da sploh lahko smučajo. "Mislim, da so se ljudje že navadili, a vseeno je žalostno, da ne morejo sedeti niti na terasah. Malicali so tako ob gozdnih robovih, posedali so na snegu. Upamo, da bodo to čim prej sprostili. Mi jim ne smemo prodati alkohola, imajo ga pa s seboj v nahrbtniku," je izpostavil Paradiž.

Kljub temu da so se za vzhodni del države počitnice zaključile in bo ta teden več prometa na smučiščih v zahodnem delu države, pa tudi na Kopah in Mariborskem Pohorju računajo na ta teden. "Obisk bo zagotovo manjši, a sezona še traja," je povedal Rubin iz Marproma. Na Mariborskem Pohorju za ta teden sicer načrtujejo nekaj sprememb. Zaradi visokih temperatur nočne smuke ne bo. Brezplačno hitro testiranje pa bo omogočeno ob sredah med 8.30 in 11.30 na spodnji postaji gondole ter ob sobotah od 8. do 12. ure na spodnji in zgornji postaji gondole v prostorih smučarskega servisa. Čez dan bodo obratovale vse proge. Vse proge bodo ves čas odprte tudi na Kopah.

Na Rogli prav tako ta teden nadaljujejo po znanem urniku. Odprli so adrenalinsko sankališče Zlodejovo, na smučišču je na voljo tudi hitro testiranje. Vse dni v tednu bo prav tako na voljo nočna smuka. Pri smučišču pa so ponovno odprli tudi parkirišče za avtodome z možnostjo priklopa na električno energijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta