Ruše: Glasovanja o projektih participativnega proračuna ne bo

BEB
11.12.2022 03:20

Na predlog občanov bodo med drugim nadaljevali tlakovanje ob domu kulture na Bezeni. Kaj so še predlagali občani?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob Letnem odru Ruše bo tudi izveden eden od projektov participativnega proračuna.
Sašo Bizjak

V občini Ruše nadaljujejo projekt participativnega proračuna, to je, da v posameznih krajih občine izvedejo projekte, ki jih predlagajo občani. Za prihodnje leto pa glasovanje med predlogi ne bo potrebno, kažejo ugotovitve strokovne komisije, ki je pregledala prispele predloge. Skupaj je do roka za oddajo predlogov (3. novembra 2022) prispelo šest predlogov projektov, nakar je strokovna komisija opravila pregled projektov in izločila tiste, ki kriterijem oziroma merilom niso ustrezali, za posamezne je bila opravljena dopolnitev, prav tako je občinska uprava preverila izvedljivost in finančno ustreznost predlogov.

Tako je bilo ugotovljeno, da za območje Krajevnega odbora Bistrica ob Dravi samo eden od prispelih dveh predlogov ustreza kriterijem. To pomeni, da bo izvedeno predlagano povečanje oglasne table. Za območje Krajevnega odbora Smolnik so bili oddani trije predlogi projektov, od tega sta dva identična in ne ustrezata kriterijem, zato glasovanje ne bo potrebno. V izvedbo torej gre ureditev izvira vode pod Mucovo pečino. Za območje Krajevnega odbora Ruše prav tako ne bo izbiranja, ker je predloga, ki ustrezata kriterijem, možno izvesti z razpoložljivimi sredstvi. Tako bodo postavljeni koši za pasje iztrebke v okolici Letnega gledališča Pod goroj. Za območje Krajevnega odbora Bezena pa je prispel le en predlog, in sicer nadaljevanje tlakovanja okolice Doma krajanov Bezena iz leta 2022. "Vsem občanom, ki ste poslali predloge projektov, se zahvaljujemo za sodelovanjem," še sporočajo z Občine Ruše.

O predlogih, ki niso ustrezali razpisnim pogojem in zato niso uvrščeni na glasovanje, pa so v občini sklenili naslednje: ureditev otroškega igrišča in postavitev igral v Bistrici ob Dravi sta presegala vrednost 10.000 evrov, so pa pričeli dogovore o odkupu primernega zemljišča za ureditev igrišča. Za obnovo gozdne učne poti Uršankovo ni pristojna občina, ker je upravljavec Zavod za gozdove Slovenije. Bo pa Občina Ruše podala pobudo na zavod za njeno ponovno obnovo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta