Še ena podražitev v Mariboru, januarja višje tudi cene Energije plus

skl
03.12.2021 06:00

Mariborska Energija plus viša cene električne energije za okoli 30 odstotkov. Povprečen porabnik naj bi plačal mesečno osem evrov več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Mariborska Energija plus je včeraj z dopisom obvestila svoje uporabnike, da so "navkljub izrednim razmeram na trgu surovin in energentov s pomočjo analitičnih pristopov in dobre nabavne strategije poskrbeli, da bodo podražitve bistveno nižje, kot bi bile sicer". A vpogled v do sedaj veljavni cenik in v novega, ki bo začel veljati 1. januarja prihodnje leto, kaže, da so nekatere tarife in paketi električne energije dražji za skoraj 30 odstotkov. Po objavljenem ceniku znašajo nove višje cene za tarifo (v evrih na kWh) VT (0,12893 z DDV), za MT (0,08212 z DDV) in za tarifo ET (0,12307 z DDV). V Energiji plus si lahko uporabniki lojalnostnega programa sicer znižajo ceno za okoli desetino.

V Energiji plus, ki jo vodi Bojan Horvat, od letos pa je v večinski lasti Holdinga Slovenske elektrarne, pojasnjujejo, da so prodajne cenike za gospodinjske in male poslovne kupce nazadnje spremenili leta 2019. "Za gospodinjskega kupca električne energije s povprečno letno porabo to pomeni, da bo njegova položnica za električno energijo višja za okoli osem evrov na mesec (oziroma za manj kot 15 odstotkov). Kupcem, ki so v tem letu pristopili h kakršnikoli posebni ponudbi in si zagotovili nespremenjene cene za določeno časovno obdobje, cen ne bomo spreminjali." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta