Slovenska Bistrica: Zahodna obvoznica, ki bo razbremenila središče mesta, odprta za promet

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
02.05.2022 03:00

Naložba v slovenjebistriško zahodno obvoznico, ki je bila težko pričakovana, je stala 4,5 milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina Slovenska Bistrica

Zahodna obvoznica je odprta za promet. Dvopasovna cesta s kolesarsko stezo in stezo za pešce na obeh straneh je dolga 1,3 kilometra, uredili so tudi križišča in odvodnjavanje padavinskih in odpadnih voda. Kmalu bodo dokončali še priključne ceste. Zahodno obvoznico je gradilo podjetje GMW iz Turjancev, investirala pa jo je direkcija za infrastrukturo. Naložba je vredna 4,5 milijona evrov. Pomembno pridobitev so namenu predali Jernej Vrtovec, minister za infrastrukturo, slovenjebistriški župan Ivan Žagar in Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor podjetja Impol.

"Otvoritve zahodne obvoznice smo resnično zelo veseli. V prvi vrsti zato, ker to pomeni, da bo mestno jedro razbremenjeno težkih tovornjakov, zagotovo se bo izboljšala tudi ekološka slika, hrupa bo manj in prometna varnost se bo večja. Po drugi strani je odpravljen tudi problem energetske oskrbe našega največjega podjetja v občini, Impola. Z otvoritvijo druge etape obvoznice delo še ni končano, čim prej moramo začeti graditi tretjo etapo, da se bomo izognili prometnim zamaškom na Ljubljanski cesti. Upam, da bo ta tretja etapa zagnana in končana hitreje, kot se je to dogajalo pri drugi etapi," je povedal župan Ivan Žagar.

Z obvoznico je podjetje Impol dobilo tudi kablovod, s katerim si bodo zagotovili večjo energetsko stabilnost oziroma dovolj električne energije za nemoteno proizvodnjo. "Zahvaljujem se vsem, ki so pripomogli k dokončanju druge etape zahodne obvoznice, s katero je skupina Impol pridobila tudi težko pričakovani in nujno potreben kablovod. Ta bo Impolu zagotovil dovolj električne energije, to pa nam bo omogočilo tudi nadaljnjo rast. Za prihodnost imamo velike cilje in s tem kablovodom jih bomo lahko uresničili," napoveduje Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor Impola. "Investicija je dober zgled odličnega sodelovanja med podjetjem, občino in državo. Z dobro infrastrukturo na lokalnem nivoju lahko tudi gospodarstvo posluje bolje, kar pomeni razvoj gospodarstva, več delovnih mest in podobno," pa je ob odprtju poudaril minister Jernej Vrtovec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta