Testiranje na covid-19 v Mariboru in okolici: Kam na brezplačno testiranje, kam samoplačniško

Barbara Bradač
16.02.2021 02:00
Ker vlada precejšnje povpraševanje po testiranju na covid-19, je Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca na spletni strani objavil informacije o urnikih in lokacijah testiranj.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Množično brezplačno testiranje s hitrimi testi na novi koronavirus poteka še naprej na Partizanski cesti 14a (pritličje). 
Andrej PetelinŠek

Čeprav so se ukrepi za zajezitev koronavirusa v oranžni fazi nekoliko sprostili, je negativen izvid testiranja na covid-19 marsikje še vedno obvezen. Na smuko se lahko odpravite z negativnim testom, ki ni starejši od sedem dni, taksisti morajo na testiranje vsakih tri dni, negativen izvid morajo imeti zaposleni v kozmetičnih in frizerskih salonih, za prodajo na tržnici morajo imeti negativen test tudi branjevke. Ker je precejšnje povpraševanje po testiranju, je Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca na spletni strani objavil informacije o poteku brezplačnih pa tudi samoplačniških testiranj.

Andrej Petelinšek

Za hitro testiranje naročanje ni potrebno

Množično brezplačno testiranje s hitrimi testi na covid-19 poteka še naprej na Partizanski cesti 14a (pritličje), in sicer od ponedeljka do četrtka dopoldne in popoldne, torej od 7.30 do 19. ure, v petek od 7.30 do 14.30 in ob sobotah in nedeljah od 8. do 12. ure. Da bi preprečili gnečo in skrajšali čakanje na testiranje, prosijo občane, da upoštevajo urnik abecedne vrste glede na prvo črko priimka.

Andrej Petelinšek

Za hitre teste morate imeti s seboj osebni dokument ali kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba naročiti. Predvsem pa v mariborskem zdravstvenem domu poudarjajo, da je brezplačno testiranje namenjeno občanom brez bolezenskih znakov, ki bi kazali na morebitno okužbo z novim koronavirusom. Ob sumu na okužbo vas prosijo, da vzpostavite stik z osebnim zdravnikom. Prav tako pozivajo, da testiranci upoštevajo predpisane zaščitne ukrepe in varnostno razdaljo.

Andrej Petelinšek

Kam in kdaj samoplačniško na hitri ali PCR-test

V mariborskem zdravstvenem domu opravljajo tudi samoplačniške hitre antigenske teste na koronavirus in izdajo potrdilo v slovenskem in angleškem jeziku. Testiranje izvajajo od ponedeljka do petka od 12. do 18. ure na lokaciji Zdravstvene postaje Tabor v Jezdarski ulici 10 v Mariboru. Cena testiranja in izdaje potrdila je 20 evrov. Na testiranje se ni treba naročiti.

Testiranje po PCR-metodi pa velja kot verodostojno potrdilo za prehod državne meje ali kot potrdilo na zahtevo delodajalca. Zanj je treba plačati 93 evrov. Pri tem testiranju je nujno naročanje. Za odvzem brisa se je treba naročiti na telefonsko številko 070 613 698 vsak dan od 10. do 18. ure, testiranje pa se opravlja vsak dan od 7. do 18. ure v Zdravstveni postaji Nova vas, Cesta Proletarskih brigad 71. Potrdilo testiranec prevzame dan po testiranju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta