UKC Maribor: Zaradi povečanega števila okuženih velja delna prepoved obiskov

MBK
27.12.2022 15:43

Obiski so trenutno omogočeni le na oddelku za perinatologijo (porodnišnica), a so omejeni na eno zdravo odraslo osebo dnevno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Število okuženih s SARS-CoV-2, gripo, RSV in drugimi respiratornimi virusi v regiji in Sloveniji ponovno narašča, zato v skrbi za zdravje pacientov in zaposlenih v UKC Maribor velja delna prepoved obiskov, so sporočili iz mariborske bolnišnice. Obiski so sicer trenutno omogočeni na oddelku za perinatologijo (porodnišnica), a so omejeni na eno zdravo odraslo osebo dnevno. Na ostalih oddelkih v UKC Maribor velja prepoved obiskov. Obiski se dovolijo izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi dnevno v naslednjih primerih: hospitaliziran mladoletnik, hospitalizacije odraslih nad 7 dni, obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije ter druge izjeme po presoji lečečega zdravnika.

"Obiskovalci ne smejo imeti znakov ali simptomov, ki so sumljivi na okužbo s SARS-CoV-2, gripo ali drugo okužbo dihal in morajo imeti nameščeno zaščitno masko. Vsaj pred vstopom v bolniško sobo in po izstopu si razkužijo roke," so še zapisali v UKC Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta