Univerza za tretje življenjsko obdobje Maribor: Pred začetkom tečajev in delavnic srečanje s Tonetom Partljičem

04.09.2021 04:00
V Dobi ob študijskih programih dajejo velik poudarek tudi vsebinam za nekoliko starejše. Tako že nekaj let pripravljajo posebne vsebine v okviru društva Univerza za tretje življenjsko Maribor in izvajajo številna izobraževanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Doba računalniška delavnica Foto:

Pripravljajo jezikovne tečaje, obenem pa se je mogoče učiti računalniških veščin oziroma uporabe sodobnih komunikacijskih orodij, spoznati kulturno dediščino Slovenije, obiskovati telesno vadbo, sodelovati v pogovorni skupini o kakovostnem bivanju v tretjem življenjskem obdobju, se učiti fotografiranja in urejanja fotografij, sodelovati v medgeneracijski gledališki šoli, obiskovati malo šolo filozofije ...

Podrobnejša predstavitev prihodnjega celoletnega programa in srečanje članov bo v torek, 7. septembra, ob 11. uri v prostorih Dobe v Prešernovi ulici 1. Vabljeni tudi vsi ostali, ki jih zanimajo te vsebine in bi se želeli v prihodnje udeležiti katere od njih. V uvodu se jim bo pridružil pisatelj, dramatik in humorist Tone Partljič, ki bo predstavil svoje zanimive poglede na to, ali je desni breg pravi Maribor ali ne. "Drugi del srečanja bomo namenili našemu delovanju in programom v letu 2021/2022. Mentorji nekaterih skupin bodo na kratko predstavili vsebine programov, ki jih želimo skupaj z vami izvajati. Vabimo vas, da se nam pridružite, pripeljite tudi svoje prijatelje, znance ali sorodnike. Udeležite se predstavitvenih uric in vaša odločitev bo lažja," je med drugim v vabilo zapisala Zdenka Pašić, organizatorka izobraževanj in dogodkov. .

Izobraževanje starejših Foto: Profimedia
Profimedia

Prijave na programe Univerze sicer potekajo preko spletnega obrazca na spletni strani Dobe, lahko pa pišete na info@u3zo-mb.si ali prijavo pošljete po navadni pošti na naslov: Univerza za tretje življenjsko obdobje Maribor, Prešernova ulica 1, Maribor. Za informacije so dostopni tudi vsak torek med 10. in 13. uro osebno, lahko pa jih pokličete po telefonu 02/228-38-64.

Sicer pa so tudi med poletjem v Univerzi za tretje življenjsko obdobje ponudili različne izobraževalne programe. V avgustu programa Živeti zdrav življenjski slog s poudarkom na vodeni telesni vadbi in Računalniško izobraževanje in uporaba sodobnih komunikacijskih orodij. "Ugotavljamo, kako pomembna so računalniška znanja za starejše, saj jim omogočajo socialna druženja in večjo samostojnost pri nujnih pravilih, kot je bančništvo ali urejanje zadev, povezanih z zdravjem. Zelo pomembna pa so tudi znanja in veščine o koristnosti gibanja in zdravega življenjskega sloga, čemur je namenjena druga delavnica," še dodaja Pašićeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta