Univerzitetna knjižnica Maribor: Da bi bila čitalnica Čuk odprta 24 ur na dan

26.10.2021 16:34
Na Univerzi v Mariboru je potekala seja senata.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rektor Zdravko Kačič upa, da se bodo študijski procesi nadaljevali kljub napovedim o skorajšnjem četrtem valu koronske epidemije. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Študijski procesi na Univerzi v Mariboru potekajo normalno, je na seji senata povedal rektor Zdravko Kačič. Upa, da se bo tako nadaljevalo naprej kljub napovedim o skorajšnjem četrtem valu koronske epidemije. Štiriinštirideset članov senata se je med drugim seznanilo s tekočimi aktivnostmi vodstva univerze, ki so usmerjene v projekte za razvoj, investicije in vseživljenjsko učenje. Imenovali so člane različnih komisij, potrjevali spremembe študijskih programov in doktorske teme.

Andrej Petelinšek

Ravnateljica Univerzitetne knjižnice Maribor (UKM) Zdenka Petermanec je predstavila podporo univerzitetnim procesom, delovanje ustanove v lanskem letu in novo strategijo. Približno 19.000 članov knjižnice si je lani v UKM izposodilo 172.000 knjig in drugega gradiva, v knjižnicah fakultet pa 255.000 enot. Zabeležili so pol milijona ogledov elektronskih virov in nekatere prireditve selili v virtualni svet. Uporabniki si želijo, da bi bila čitalnica Čuk v UKM odprta 24 ur na dan, je poročala ravnateljica, ne le do polnoči, kot je praksa sedaj.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta