V Mariboru lovili svetovni rekord v pokušanju kostanja

Že več kot 10 let Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) vsako jesen organizira kostanjev piknik mariborskih študentov. ​Vonj po pečenih kostanjih, moštu in vinu je sinoči okoli 300 ljudi zvabil v atrij Štuka na Gosposvetski cesti. ŠOUM je skupaj s profesionalnim kostanjepekom pripravil 110 kilogramov kostanja in študentom ter ostalim Mariborčanom ponudil dogodek, kjer v ospredju ni bila samo zabava.
Ob druženju je na prizorišču potekalo tekmovanje v peki kostanja. Študentske ekipe so se preizkusile v inovativnosti, ob kostanjih so pripravljali različne priloge in omake iz priljubljenega jesenskega ploda.
Organizatorji so se odločili, da tokratno izvedbo zaznamujejo s postavljanjem svetovnega rekorda v pokušanju pečenega kostanja. "Doslej v svetu še ni uradnega podatka o tovrstnem podvigu, zato bo to prvič izvedeno prav v Mariboru," so pred dogodkom napovedali organizatorji. Danes so nam iz ŠOUM-a potrdili, da so presegli mejo 200 ljudi, ki so poskusili kostanj in ta rekord so tudi poslali v potrditev.