V Mariboru se bodo prvi drsali pod Pohorjem

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
02.12.2019 17:29

Drsališče pri Hotelu Arena v torek odpira svoja vrata, tisto v središču Maribora, na Trgu svobode, pa predvidoma v tem tednu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drsališče je bilo ob vznožju Snežnega stadiona letos postavljeno prvič in je že pospravljeno. 
Andrej Petelinsek
Ledna ploskev pod nadstreškom je velika 200 kvadratnih metrov, drsalna pot pa še dodatnih sto kvadratnih metrov.
Andrej Petelinšek

Če v središču Maribora drsanje še ni mogoče, pa se je investicija v nadstrešek že obrestovala agenciji Mopa, ki kljub slabemu vremenu svoje drsališče pod Pohorjem odpira v torek zjutraj. Okoli 300 kvadratov velika ledena ploskev z dodatno potko na platoju pri Hotelu Arena bo odprta vse dni, tudi med prazniki, od 10. do 21. ure, drsati pa je mogoče v treh triinpolurnih terminih: od 10. ure do 13.30, od 14. ure do 17.30 in od 18. do 21. ure, vse do 10. februarja, ko se mora drsališče umakniti tribunam za Zlato lisico.

Mopa plus partnerji

Cena vstopnice za odrasle je tri evre, za otroke, starejše od petih let, dva evra, za mlajše pa je vstop brezplačen. Na voljo je tudi izposoja drsalk (2,5 evra), čelad (dva evra) in pomagal na ledu - medvedkov (tri evre). Zaradi varnosti je obvezna uporaba čelad za otroke do 14. leta starosti, pri čemer šteje kakršnakoli čelada, lahko je tudi kolesarska ali smučarska, je povedal Bojan Šušteršič, direktor Mope.

Drsališče je bilo ob vznožju Snežnega stadiona letos postavljeno prvič in je že pospravljeno. 
Andrej Petelinsek

(Ne)povabljena župan in direktorica turističnega zavoda

Šušteršič poudarja, da bosta prednost njihovega drsališča zastonj parkiranje in to, da bodo lahko starši svoje otroke med drsanjem opazovali na toplem, iz zimskega vrta Hotela Arena. Mopa je pripravila tudi spremljevalni program. Za otroke bo zanimivo že 7. decembra, ko s Pohorja pride dedek Mraz, dve uri prej pa bo zagotovljeno brezplačno drsanje. Drsališče bodo zapolnili še s programi za otroke iz osnovnih in srednjih šol, pripravili disko drsanje, silvestrovanje na ledu, ligo kegljanja na ledu in organizacijo rojstnih dni za otroke. "S partnerji gremo v poslovni riziko, vendar se, če bo prispeval vsak svoj delež in bomo naredili kvalitetno zgodbo, ne bojimo, da ne bo obiska," je dejal Šušteršič, ki kljub konkurenci v središču mesta računa na 15.000 obiskovalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta