V ožjem izboru za novega vodjo urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor šest kandidatov

Jasmina Cehnar
21.01.2021 04:00
Izbirni postopek po treh mesecih še ni zaključen
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razpis za novega vodjo urada za kulturo in mladino na mariborski občini je v fazi drugega kroga razgovorov s kandidati. 
Sašo Bizjak

Kot smo poročali, se je za položaj, ki je zadnjih osem let nezaseden, prijavilo kar 26 kandidatov. Doslej so na občini njihove prijave pregledali in vse kandidate, ki so poslali nepopolne prijave, pozvali k dopolnitvi. Nato je postopek naprej peljala natečajna komisija, ki trenutno opravlja drugi krog razgovorov s šestimi kandidati, ki so v prvem krogu zbrali največ točk. Kdo sestavlja izborno komisijo, ne morejo razkriti, kakor tudi ne kandidatov, pravijo na občini. Postopek sicer ne bo končan še kar nekaj časa. Potem ko bo komisija izbrala svojega favorita, morajo namreč preteči še zakonski roki za morebitne pritožbe protikandidatov.

Spomnimo, urad za kulturo po pooblastilu župana že osem let vodi Daniel Sajko, medtem pa so kulturniki in mladinske organizacije več let opozarjali, da je treba ta kadrovski manko nujno zapolniti. Podana je bila tudi prijava na inšpekcijo za javne uslužbence, saj je lahko nekdo vršilec dolžnosti največ šest mesecev. V inšpekcijskem nadzoru sicer niso ugotovili kršitev zakona, so pa občini priporočili, naj vodenje urada čim prej uredi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta