Večerova okrogla miza: Ima Maribor še kakšno gojišče urbane kulture in glasbe?

Jon Knez Jon Knez
07.02.2023 02:00

O aktualnih razmerah na klubski sceni in o tem, ali ima Maribor še kakšno gojišče urbane kulture, bodo v četrtek v Gramofonoteki spregovorili poznavalci sveta klubske glasbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kakšna je mariborska klubska scena?
Anja Cej

Časopisna hiša Večer v četrtek, 9. februarja, ob 18. uri v lokalu Gramofonoteka v Tyrševi ulici 7 pripravlja okroglo mizo o mariborski klubski sceni. O aktualnih razmerah na klubski sceni in o tem, ali ima Maribor še kakšno gojišče urbane kulture in glasbe ter zakaj nekomercialni klubi životarijo, medtem ko mariborska glasbena scena izvaža presežke po celi Sloveniji, bodo spregovorili poznavalci sveta klubske glasbe Darja Pernat - Doda, vodja kluba KGB, Ramiz Derlić, vodja kluba MC Pekarna, raper Andrej Janžekovič - Mito in Marko Židov, vodja lokalov​ Rooster, do nedavnega vodja kluba Wetrinsky in didžej.

Da je nekaj nočnih klubov v zadnjem času zaprlo svoja vrata, smo nedavno poročali v Večeru. Od sredine novembra je zaprt klub Wetrinsky, od novega leta Fuego. Tudi komercialnim klubom ne gre najbolje, obisk je upadel, težava so tudi dovoljenja za obratovanje. Da gre za umiranje na obroke, je opozoril lastnik kluba Takos Ivan Dobaj.

Vljudno vabljeni, da se udeležite okrogle mize in pogovora. O debati bomo poročali tudi v Večeru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta