Večerova prireditev je bila tudi dobrodelna. Zbran denar od dražbe UP-orniku. Katera predmeta je kupil župan?

Branka Bezjak Branka Bezjak
23.03.2024 05:21

Izbor Večerova osebnost Štajerske letos ni bil poseben le zaradi podelitve, ki je bila novost, ampak tudi po tem, da je imel dobrodelno noto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Krabonja ob prevzemu čeka
Andrej Petelinšek

Medijsko podjetje Večer je namreč pripravilo dražbo v sodelovanju z Lions klubom Piramida Maribor, Nogometno zvezo Slovenije in Smučarko zvezo Slovenije, ki so prispevali predmete za dražbo. Ves izkupiček je šel Društvu UP-ornik, humanitarni organizaciji, ki pomagajo ljudem v stiski, ki so zaradi različnih življenjskih okoliščin ostali brez kakršnekoli pomoči, odrinjeni na rob družbe. Z zbiranjem humanitarnih prispevkov jim želijo omogočiti dostojanstveno preživetje. 

Partnerji projekta so že pred dražbo, ki sta jo izvedla voditelja prireditve Anita Mlakar in Sašo Papp, namenili določena finančna sredstva humanitarnemu društvu UP-ornik. Zato je direktor podjetja Večer mediji Miha Klančar ​predstavniku UP-ornika Borisu Krabonji simbolično že tam izročil ček v vrednosti 4000 evrov. Še 2800 evrov se je nato zbralo na dražbi na dogodoku. V dobrodelne namene so se ponujali trije športni predmeti in dve umetniški deli. Prva je bila na dražbi startna številka s svetovnega prvenstva v Planici 2023, ki so jo podpisali slovenski smučarski skakalci, vsi dobitniki kolajn. Najvišji znesek zanjo je ponudila Kaja Zoran Ledinek. ​Za podpisani dres članskega državnega reprezentanta v nogometu Benjamina Šeška s številko 11 se je najdlje potegoval mariborski župan Saša Arsenovič in tudi za sliko Gregorja Pratnekerja je Arsenovič ponudil največ. ​Za plezalne čevlje šampionske plezalke Janje Garnbret pa je največ ponudila in s tem, kakor ostali, prispevala v dobrodelne namene, direktorica Dobe Jasna Dominko Baloh.

Na račun UP-ornika bo tako šel skupni znesek 6800 evrov. Boris Krabonja je na dogodku povedal, da je posebno doživetje, ko medij izpostavi stiske ljudi in pripravi takšno zbiranje prispevkov. "240 upokojencem smo že pomagali, da so lahko ponovno zagnali 'motor'." Zaradi naraščajočih stisk je v zadnjem času tudi zelo težko z zbranim zadostiti vsem potrebam. "Prav danes (na dan dogodka, op. a.) je neka gospa k nam pripeljala 80-letnega gospoda, ki je že sedem mesecev brez elektrike. S tem prispevkom bomo lahko rešili tudi to in poplačali njegov dolg, ki se ga je nabralo za 2400 evrov," je enega od primerov, podobnih pa je še veliko, izpostavil Krabonja in ponazoril, kako prav pride vsaka donacija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta