Vlada sprejela sklep za izvedbo logističnega centra na Letališču Edvarda Rusjana

Igor Selan
24.06.2021 14:02
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letališče Edvarda Rusjana Maribor
Igor Napast

Vlada se je na današnji seji seznanila tudi z idejnim konceptom razvoja območja Letališča Edvarda Rusjana - Smart hub Maribor (SHM) in sprejela sklepe za njegovo izvedbo. Kot je na družbenem omrežju twitter zapisal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, območje zaradi odličnega prometnega in geografskega položaja predstavlja naravno lokacijo za multimodalni logistični center, idejni koncept pa predstavlja podlago za nadaljnje načrtovanje in umeščanje ideje v prostor.

"Do leta 2025 bo Smart hub Maribor na 50 hektarjih površin, leta 2030 pa na 630 hektarjih. Tako bo SHM postal pomemben logistični center za severnojadranska pristanišča. Logistika je priložnost za Maribor in okolico," je na twitterju še zapisal Vrtovec.

Kot je znano, naj bi mariborsko letališče po novem predstavljalo logistično središče za Luko Koper, načrt pa naj bi vključeval tudi spremembo državnega prostorskega načrta za letališče, kar bi med drugim omogočilo podaljšanje letališke steze s sedanjih 2500 na 3300 metrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta