Župan Arsenovič poziva državo: Pri ukrepih za pomoč podjetjem se zgledujmo po Avstriji in Nemčiji

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
09.11.2020 14:18

Saša Arsenovič je znova pozval vse Mariborčanke in Mariborčane, naj dosledno upoštevajo vse zaščitne ukrepe: "Da bodo vsaj za božič znova mogoča družinska druženja." Na koronavirus pozitivna podžupanja Helena Kujundžić Lukaček.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič se je zahvalil vsem, ki upoštevajo zaščitne ukrepe in se spopadajo s trenutno krizo.
Andrej Petelinšek

Mariborski župan Saša Arsenovič je na Glavnem trgu znova pozval občane, naj dosledno upoštevajo vse zaščitne ukrepe. "Ta pandemija je očitno tek na dolge proge, ampak upam, da s temi ukrepi uspeli krivulje obrniti navzdol, da bodo vsaj za božič znova mogoča družinska druženja," je dejal Arsenovič. V Mariboru je bilo v nedeljo zabeleženih 27 novih okužb s koronavirusom, kar pomeni, da je trenutno število aktivno okuženih 905. Po mnenju župana situacija ni alarmantna, je pa opozoril, da imamo v mestu UKC Maribor, kjer se soočajo z velikimi izzivi. "Držimo se vseh ukrepov, bodimo solidarni, sodelujmo, da bomo ponovno zmagali. Da bo pritisk na vse, ki delajo v bolnici, čim manjši," je pozval Arsenovič. V mestni upravi nekateri zaposleni še vedno delajo od doma, izvedeli pa smo, da se je s koronavirusom okužila podžupanja Helena Kujundžić Lukaček.

Saša Arsenovič
Andrej Petelinšek

Župan se je zahvalil vsem, ki upoštevajo zaščitne ukrepe in se spopadajo s trenutno krizo. Da bo ta vsaj nekoliko manjša, je pozval državo, da se pri načrtovanju protikoronskih ukrepov zgledujejo po gospodarstvih, s katerimi smo tesno povezani. "V Avstriji in Nemčiji so za vse dejavnosti, ki so zaprte, uvedli zelo dober ukrep - povračilo 70 do 80 odstotkov lanskega novembrskega prometa," je izpostavil Arsenovič.

Andrej Petelinšek

Prvi del ukrepov je bil dobrodošel, toda podjetja so v bistveno slabši formi kot aprila in maja, zato potrebujejo bistveno več pomoči, da lahko poravnajo vse svoje obveznosti. Lokalne skupnosti lahko pomagajo pri socialnih ukrepih, kot je priprava toplih obrokov za učence iz socialno ranljivih družin, toda podjetjem in gospodarstvu mora s konkretnimi rešitvami na pomoč priskočiti država, je poudaril mariborski župan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta