"Delamo za vse Lidlove države"

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
25.01.2023 19:53

Spoznajmo SSC Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vanja Grujčič, vodja SSC Maribor
Arhiv naročnika

V mednarodnem servisnem centru ali na kratko SSC v Mariboru bodo kmalu obeležili šest let od odprtja. Njihova glavna naloga je celostna administrativna in logistična podpora vsem oddelkom nabave v 32 državah sveta, kjer posluje Lidl.

"Da je mednarodna skupina Lidl priložnost za odprtje servisnega centra dala ravno Sloveniji, je bila za nas izjemna potrditev. To pomeni, da smo kljub svoji majhnosti pomemben člen v skupini, predvsem pa smo v teh letih dokazali, da smo zanesljiv in uspešen partner," ponosno pove Vanja Grujčič, vodja SSC Maribor.

Vanja Grujčič
Arhiv Naročnika

V SSC Maribor se je pred šestimi leti, natančneje februarja 2017, zaposlilo prvih 13 delavcev, marca se je ekipi pridružilo še devet oseb. Odločitev, da bo servisni center postavljen ravno v Mariboru, je bila sprejeta konec decembra 2016 in februarja 2017 so sledila že prva šolanja v Nemčiji. Konec leta 2017 je bilo v SSC Maribor zaposlenih že 50 ljudi. Iz leta v leto rastejo in danes jih je preko 200.

"Smo zelo dobra ekipa in opravljamo zelo odgovorno delo, saj smo podpora vsem oddelkom nabave v skupini Lidl. Prav tako pa delo v SSC Maribor posamezniku daje zaposlenim mednarodni aspekt. Je dobra odskočna deska za tiste, ki si želijo kariere v tujini.

"V SSC Maribor delamo za vse Lidlove države. Naša naloga je nalaganje artiklov in dobaviteljev v centralni sistem, skrb za nemoteno dobavo prehrambnih in neprehrambnih izdelkov iz tretjih držav v Evropo (na primer pistacije iz Kalifornije). Tako zagotovimo, da izdelki s celega sveta pripotujejo v naša centralna skladišča in od tam v vse Lidl države. Imamo pa tudi poseben oddelek, ki se ukvarja samo z artikli in dobavitelji za ZDA, in po uveljavitvi brexita tudi za Veliko Britanijo," pojasni Vanja in še pove: "Največ sodelavk in sodelavcev prihaja iz Štajerske, Prekmurja in iz Savinjske, ob tem pa iščemo še nove sodelavce. Predvsem tiste, ki odlično obvladajo nemški, pa tudi angleški jezik, vsak dodatni jezik pa je le dodatna prednost. Ob tem morajo imeti vsaj 5. stopnjo izobrazbe. Zaželeno je dobro poznavanje računalniškega programa Excel, pa izkušnje s področja nabave in logistike." 

Vanja Grujčič
Arhiv naročnika

Kot zanimivost Vanje še pove: "Imamo oddelek, ki skrbi za izdelke in dobavitelje v centralnem sistemu samo za Ameriko in sodelovanje je kljub 6 urni časovni razliki odlično. Prav tako smo zadolženi tudi za vse artikle in dobavitelje, ki izvažajo izdelke v države, ki niso v Evropski uniji in gredo skozi postopek carinjenja, za Ameriko pa še posebej pridobivamo certifikate in potrdila, ki jih zahteva ameriška zakonodaja." V petih letih so v SSC-ju nabrali številne izkušnje in okrepili ekipo. Ob tem pa Vanja še zaključi: "V SSC Maribor smo še posebej ponosni na to, da je večina tistih, ki so pri nas začeli delati pred petimi leti, še danes naših sodelavcev. Nekateri od tistih, ki so bili na uvajanju na sedežu v Nemčiji, pa so tam kar ostali in zdaj delajo za skupino Lidl." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.