Ivo Boscarol je letošnji prejemnik priznanja Pomladni veter

M. S.
22.03.2023 12:35

Ivo Boscarol po prodaji Pipistrela ameriškemu Textronu neumorno išče nove tržne priložnosti; zagonsko podjetje Timtec Defense, podjetje Odisejada, Primorska hranilnica Vipava so le nekatera od njih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivo Boscarol Ivo Boscarol je najbolj prepoznaven slovenski podjetnik, zanesenjak in vizionar.
Arhiv Združenja Manager

Prejemnik letošnjega priznanja Pomladni veter, ki ga podeljuje GZS - Podjetniško trgovska zbornica, je uspešni podjetnik Ivo Boscarol. Priznanje je Ivo Boscarol iz rok predsednika UO Podjetniško trgovske zbornice mag. Braneta Lotriča prejel na današnji 10. mednarodni MSP konferenci v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

"Ivo Boscarol je najbolj prepoznaven slovenski podjetnik, zanesenjak in vizionar. Imel je izjemen občutek za sestavo ekipe v podjetju. Njegov Pipistrel je znan po celem svetu. Na višku uspešnosti je v dobro podjetja in zaposlenih sprejel odgovorno potezo, da podjetje proda ameriškemu letalskemu podjetju Textron," so med drugim zapisali v obrazložitvi priznanja in nadaljevali: "S svojo izjemno donacijo občini Ajdovščini se je oddolžil kraju, kjer je gradil svoje podjetje in dosegel vse svoje uspehe. Občina Ajdovščina je ena najprodornejših občin v državi in je znana po izjemnem posluhu za razvoj podjetništva. S prejeto donacijo pa bo poskrbela še za hitrejše reševanje prepotrebnih investicij na družbenem področju, od novega zdravstvenega doma, reševalnega centra, letalskega muzeja do celovite ozelenitve mesta. Sledila je še donacija slovenskim gasilcem, ki so se na Krasu junaško borili z uničujočim požarom."

Ivo Boscarol medtem neumorno išče nove tržne priložnosti; zagonsko podjetje Timtec Defense, podjetje Odisejada, Primorska hranilnica Vipava so le nekatera od njih. Pred tednom dni je Boscraol napovedal tudi prenovo ljubljanskega Koloseja, ki bo predvidoma jeseni zaživel kot Odiseja in z novimi vsebinami. "Iva Boscarola odlikujejo marsikatere vrednote odličnega podjetnika, med katerimi izstopa čut za sodelavce in družbo, v kateri ustvarja in živi," so še med drugim zapisali podeljevalci priznanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta