Karierni sejem na Ptuju: Slaščičarke so dobre varilke

Slavica Pičerko Peklar
30.03.2023 07:00

Manager klub Ptuj organizira drugi karierni sejem s sloganom, da je dobro službo mogoče najti tudi doma. Priložnost za mlade in tiste, ki iščejo drugo priložnost. Sejem v Šolskem centru poteka še danes.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Ptuju po včerajšnjem dnevu karierni sejem še danes.  
Slavica Pičerko Peklar

Še danes poteka v avli Šolskega centra Ptuj drugi karierni sejem v organizaciji Manager kluba Ptuj. "V našem klubu smo prepričani, da je mogoče dobro službo najti tudi v domačem okolju, zato mladim že v času njihovega izobraževanja in vsem, ki iščejo nove delovne izzive, ponujamo možnost spoznati domača podjetja," pravi Miha Senčar, predsednik kluba ptujskih managerjev, ki so se tokrat povezali s Klubom ptujskih študentov in zanje pripravili prav poseben projekt, ko ti iščejo rešitve za izzive, s katerimi se srečujejo v posameznih podjetjih. "Mladi niti ne vedo, kakšne zaposlitvene možnosti ponujajo domača podjetja, zato dogodek podpiramo," pravi Lucija Sevšek, predsednica ptujskega kluba študentov.

Na tokratnem kariernem sejmu se predstavljajo Cestno podjetje Ptuj, Databox, Dorssen, Intera, Mark Metal, Perutnina, Reseda, Talum in Tenzor ter tudi Aluminium Kety Emmi iz Slovenske Bistrice in Krpan iz Šmarij pri Jelšah. "Sodelovali smo že lani, saj menimo, da ljudje resnično še premalo vedo, kakšne zaposlitvene priložnosti je najti nedaleč od doma. Smo specialisti za izdelavo gozdarske mehanizacije in zaposlujemo več kot 300 delavcev, ki jih ves čas iščemo, najbolj varilce operaterje. Pri nas dijaki in študentje opravljajo prakso, izkušnje pa kažejo, da so slaščičarji zelo dobri varilci," pravi Natalija Drofenik, kadrovica v podjetju Krpan, ki se ponaša z aktualnim nazivom Zlata gazela. Dober zaposlovalec je tudi podjetje Reseda iz Markovcev pri Ptuju, kjer Vesna Stergar pravi: "Nenehno zaposlujemo, iščemo predvsem strojnike, a tudi sami že leta skrbimo za potrebno usposabljanje, sodelujemo z dijaki in študenti, v podjetju pa je med skoraj sto zaposlenimi kar 65 odstotkov žensk."

Slavica Pičerko Peklar

Med obiskovalci sejma so bili tokrat tudi ptujski gimnazijci. "Maturantke smo, ki se odločamo, kaj študirati, malo pa razmišljamo tudi o službah, zato bomo poskušale izvedeti, ali se bo čez nekaj let kakšno delo kar doma našlo tudi za nas," pravi Lucija Dimovski Ivanuš, njen vrstnik iz ptujske strojne šole Gašper Majcen pa, da je s sošolci prišel pogledat, kako je s službami, a da sam že ve, kje in kaj bo delal: "Doma, v Juršincih, imamo družinsko podjetje, ki se ukvarja s prodajo traktorjev in kmetijske opreme. Že zdaj si tam nabiram delovne izkušnje in veščine, ki sem jih dobil v strojni šoli, in mi pridejo prav. Delal bom kar doma."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta