Mate Rimac in Sandro Mur investirala v slovensko-hrvaški startup Juicefast

M. S.
26.05.2023 07:54

Mlademu podjetju, ki sta ga pred tremi leti ustanovila brata David in Marko Dravinec in je svojo nišo našlo v inovativni zdravi prehrani, bo investicija omogočila hitrejši razvoj inovativnih tehnologij in širitev po Evropi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Soustanovitelju Juicefast Davidu Dravincu (levo) bosta z investicijo pri razvoju podjetja pomagala Mate Rimac (v sredini) in Sandro Mur.
Arhiv podjetja

Uspešni hrvaški podjetnik Mate Rimac in prav tako izkušeni podjetnik in investitor, med drugim ustanovitelj podjetja Bellabeat Sandro Mur, sta vložila v podjetje Juicefast, slovensko-hrvaški food-tech startup, ki je našel način za celovito prehransko rešitev s hladno stisnjenimi sokovi in prehransko uravnoteženimi obroki. Investicija bo podjetju omogočila hitrejši razvoj tehnologij in širitev na evropske trge, kjer podjetje še ni prisotno.

Juicefast, ki ima sedež v Brežicah, sta v začetku leta 2020 ustanovila brata David in Marko Dravinec, podjetje pa od takrat uspešno raste na hrvaškem trgu in pridobiva vse več ljubiteljev zdravega življenjskega sloga in prehrane. V letošnjem letu se bodo osredotočili tudi na slovenski trg, na katerem že pospešeno razvijajo svoje poslovne aktivnosti.

Juicefast, startup, Mate Rimac, David Dravinec in Sandro Mur
Arhiv Podjetja

Vsi izdelki, ki jih proizvaja Juicefast, so 100-odstotno naravni, brez dodatkov in konzervansov, kar zagotavlja vrhunsko kakovost in okus, varnost izdelkov pa ekipa doseže z uporabo najnaprednejše tehnologije visokotlačne obdelave. Z investicijami Mateja Rimca in Sandra Mura, podjetnikov, znanih po inovativnih poslovnih idejah in uspešnih naložbah, je Juicefast dobil sanjski duo, sporočajo iz podjetja in dodajajo, da je ta naložba je le še en primer vlaganja dveh vrhunskih svetovnih podjetnikov v mlada podjetja in spodbujanja rasti startup ekosistema na našem trgu.

Najpomembnejša je ekipa 

"V zadnjih nekaj letih sem podprl in investiral v več domačih poslovnih podvigov v zgodnjih fazah, s ciljem krepitve domačega startup ekosistema. Ko razmišljam, koga podpreti, je zame najpomembnejša ekipa, ki stoji za projektom, širjenje preko naših meja in potencial za vpliv na rast gospodarstva ter ustvarjanje delovnih mest," je dejal Rimac in dodal, da je zgodba o njegovem vstopu v Juicefast precej nenavadna: "David mi je poslal kratko sporočilo po e-pošti, v katerem se je predstavil in predstavil blagovno znamko. Čeprav prejemam veliko podobnih sporočil po e-pošti, sem želel izvedeti več o Juicefastu, ker je bilo takoj razvidno, da nekdo ve, kaj počne in se tega tudi profesionalno loteva. Ko smo se spoznali, sem prepoznal potencial projekta in Davidovo strast, podprto z vztrajnostjo, ki je potrebna za ustvarjanje podjetja. David in ekipa imata jasno vizijo razvoja, verjamem pa, da bo trg, na katerem delujejo, v prihodnosti še pomembnejši in večji. Po prvem srečanju smo se hitro dogovorili za investicijo," je izjavil Rimac.

Arhiv podjetja

Ustanovitelj podjetja Bellabeat in znani investitor Sandro Mur, ki je s svojim poslovnim instinktom in strastjo do tehnologije postal eden najuspešnejših podjetnikov, želi pomagati mladim startupom pri uresničevanju njihovih sanj. "Juicefast je blagovna znamka, katere izdelke sem najprej uporabljal sam, nato pa sem sčasoma spoznal, kakšen potencial se skriva v celotni zgodbi. Navajeni smo, da je tehnološki sektor področje, kjer se dogajajo največji preboji v startup industriji, vendar sem prepričan, da je zdrav življenjski slog in vse, kar predstavlja Juicefast, prihodnost. Imajo vizijo in strast, in zdaj, ob naši podpori in virih, tudi priložnost za širitev in rast. To je le še en korak k ustvarjanju uspešnih domačih blagovnih znamk, ki bodo osvojile svet," je dejal Mur.

Od nedavnega tudi v Sloveniji

"Na hrvaškem trgu imamo že več kot 50.000 strank in več kot 500 mesečnih naročnikov. Nedavno smo odprli tudi slovenski trg, kjer prav tako pričakujemo odlične poslovne rezultate. Trenutno ima podjetje 20 zaposlenih, vendar načrtujemo nove zaposlitve. Do zdaj smo prodali že več kot tri milijone stekleničk soka, kar je precej zanimiva informacija," je povedal ustanovitelj Juicefasta David Dravinec.

"Trenutno poudarek dajemo segmentu končnih kupcev, torej B2C, predvsem preko prodaje preko spletne trgovine, medtem ko bomo v prihodnosti več pozornosti namenili korporativnemu sektorju in drugim B2B kanalom. Vedno sem verjel v vizijo Juicefasta, vendar imeti podporo dveh mojstrov te igre, kot sta Sandro in Mate, mi daje še večjo motivacijo, da uresničim vse, kar imamo načrtovano. Neskončno sem hvaležen in srečen," zaključuje David.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta