Ob Ptujskem jezeru ponuja sveže rogljičke

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
13.11.2022 04:40

Da bi sprehajalci in kolesarji ob Ptujskem jezeru imeli kje počiti in se okrepčati, je poskrbel Robert Šega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Šega je pri Športnem parku Zabovci odprl okrepčevalnico Kolesko.
Slavica Pičerko Peklar

Ob Ptujskem jezeru, pri Športnem parku Zabovci, kjer je občina Markovci pred leti uredila dobro obiskano postajališče za avtodome, so številni obiskovalci pogrešali gostinsko ponudbo. Tam je lepo urejeno športno igrišče, družine z otroki imajo kaj početi, v športni park pa vabita tudi zunanji fitnes in kolesarski pumptrack - in tako je mladih in starejših, ki prihajajo v Zabovce, vedno več.

Veliko je tudi sprehajalcev in kolesarjev, ki se podajo na dobrih deset kilometrov dolgo krožno pot okoli jezera, a možnosti, da bi kje ob poti, razen na Ranci v Ptuju, postali, posedeli in se okrepčali, do nedavna ni bilo. Zdaj v lepo urejeno in malce skrito okrepčevalnico, ki jo je poimenoval kar Kolesko, vabi Robert Šega: "Dolga leta sem kot domačin, skoraj sosed tega parka, spremljal dogajanje ob jezeru - in se odločil, da kar sam kaj naredim za obogatitev naše turistične ponudbe. Že pred leti sem na našem zemljišču postavil manjšo leseno brunarico, uredil skupaj z družino še okolico, postavil več starih, a lepo pobarvanih koles, in ljudje so prihajali pogledat, kaj se dogaja. Še posebej turiste iz Nizozemske, ki jih je na postajališču za avtodome veliko, so pritegnila kolesa - zdaj so vsi navdušeni, ker lahko v mojem lokalu kaj popijejo in pokusijo okusne rogljičke, ki jih pečem kar sam."

Šega se je namreč izučil za peka, gostinstvo ga je že dolgo nagovarjalo: "Kupil sem mobilno prikolico, ki je urejena za gostinsko ponudbo, in prvi obiskovalci so nad ponudbo navdušeni. Pridejo turisti, obiskovalci športnega parka, sprehajalci, ustavljajo se kolesarji, domačini, ki jih zanima, kako mi gre." Načrtov ima še veliko, a se mu nikamor ne mudi: "Za zdaj je to moja popoldanska dejavnost, saj sem sicer v službi. Ob popoldnevih in koncih tedna sem tukaj. Upam, da bodo ljudje spoznali, da je mogoče tudi z manjšimi lokali in pristno domačo ponudbo obogatiti turistično ponudbo naših krajev, in se bo našel še kdo, ki bo turistom v kateri od sosednjih vasi ponudil še kaj domačega."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta